HITNO JE PREKINUT TV PROGRAM I POKOJNI MOMIR OVAKO JE SAOPŠTIO DA SMO U RATU S NATO: Pogledajte snimak, evo gde je pala PRVA BOMBA
Foto: Youtube Printscreen

da se nikad ne zaboravi: PROGLAŠENJE RATNOG STANJA

HITNO JE PREKINUT TV PROGRAM I POKOJNI MOMIR OVAKO JE SAOPŠTIO DA SMO U RATU S NATO: Pogledajte snimak, evo gde je pala PRVA BOMBA

Politika -

BEOGRAD - U predvečerje NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju reči koje nikako nismo želeli da čujemo saopštio je upravo sada već pokojni Momir Bulatović, crnogorski političar koji je u vreme NATO bombardovanja bio na čelu tadašnje savezne vlade kao premijer zajedničke države s Crnom Gorom.

On je 24. marta 1999, pre nego što su bombe počele da padaju proglasio ratno stanje u državi koja više ne postoji zbog rata u koji smo silom uvučeni braneći deo svoje teritorije od terorista OVK.

ŠOKANTNO 19 GODINA KASNIJE MOMIR OTKRIO Amerikanci nisu ni hteli da nas bombarduju, evo ko je to tražio! Pavković i ja smo plakali

Dan ranije, 23. marta 1999. godine, održana je sednica Savezne vlade i prekinut je televizijski program da bi jugoslovenski premijer Momir Bulatović pročitao odluku da se zemlja nalazi u stanju neposredne ratne opasnosti.

Prva bomba pala je 24. marta u 20.06 časova na Crnu Goru i onda sam po ustavu proglasio ratno stanje - prepričao je Bulatović svojevremeno dešavanja u tadašnjem državnom vrhu.

- NATO pakt je večeras izvršio agresiju na SRJ. Izvršen je napad na jednu suverenu zemlju, protivno svim principima i normama međunarodnog prava. Zbog toga, iz stanja neposredne ratne opasnosti, Savezna vlada donela je odluku o proglašenju ratnog stanja. Ova odluka stupa na snagu odmah.

Momir Bulatović, ratno stanje, NATO bombardovanje, NATO agresija, godišnjica bombardovanja NATO
foto: Youtube Printscreen

Vlada poziva sve građane, pripadnike VJ i policije, savezne i organe republika članica, preduzeća i druge subjekte odbrane, da izvršavaju svoje ustavno pravo i zakonom prediviđene dužnosti u odbrani suvereniteta i nezavisnosti SRJ. Savezna vlada istovremeno poziva sve građane da mirno, odgovorno i savesno ispunjavaju svoje radne obaveze i time daju najbolji doprinos odbrani SRJ.

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track