SVEČANOST U PREDSEDNIŠTVU: Vučić uručio orden predsedniku Evrodžasta Ladislavu Hamranu (FOTO)
Foto: Printscreen/TV Pink

SVEČANOST U PREDSEDNIŠTVU: Vučić uručio orden predsedniku Evrodžasta Ladislavu Hamranu (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu Orden srpske zastave drugog stepena predsedniku Evropske agencije za saradnju u krivičnim stvarima Evrodžast (Eurojust) Ladislavu Hamranu.

Hamran je orden, na predlog glavne tužiteljke Srbije Zagorke Dolovac, dobio za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje Srbije sa Evrodžastom.

- Prevedeno na svakodnevni rečnik i na konkretna dela te reči sažimaju Vaš doprinos našoj zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala koji danas ne poznaje granice - rekao je Vučić u obraćanju na ceremoniji uručenja ordena.

1 / 6 Foto: Printscreen/TV Pink

Odlikujući Hamrana, dodao je Vučić, Srbija odaje priznanje i svim državama članicama Evrodžasta zbog visokog stepena saradnje i razumevanja u borbi protiv medjunaordnog organizovanog kriminala.

Hamran je u Predsedništvu Srbije izjavio da je ovo emotivan trenutak za njega i da je duboko dirnut zbog odlikovanja.

Tokom saradnje Srbije i Evrodžasta, dodao je, upoznao je sa izuzetnim profesionalcima "čija su srca kucala za Srbiju i za pravdu".

- Delimo iste vrednosti i uverenja da samo zajedničkim radom možemo da napravimo trajni uticaj u borbi protiv prekograničnog kriminala. Naši nedavni rezultati u visoko profilisanim slučajevima pokazuju da smo učinili pravu stvar - rekao je u obraćanju i dodao da je ovo tek početak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track