ZAKLETVU POLAŽEM U UTORAK, 31. MAJA! Predsednik: Pritiske osećam svaki dan, novi veliki odnosiće se na Kosovo
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

svečanost u skupštini srbije

ZAKLETVU POLAŽEM U UTORAK, 31. MAJA! Predsednik: Pritiske osećam svaki dan, novi veliki odnosiće se na Kosovo

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak, 31. maja, u Skupštini Srbije položiti zakletvu za drugi predsednički mandat.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao danas da će tada imati "kraći govor" a da će mu cela sedmica, biti posvećena spoljno političkim aktivnostima i aktivnostima oko nabavke energenata. On je, na aprilskim izborima, osvojio drugi predsednički mandat a zakletvu će položiti pred starim sazivom republičkog parlamenta.

Te pritiske osećam svaki dan, svi sa strane najbolje znaju kakvu politiku mi treba da vodimo. Nije lako voditi nezavisnu i suverenu politiku, do kad ćemo tako ne znam, ali za 90 dana koliko već traje rat u Ukrajini, uspeli smo da sačuvamo svoj stav". Ovim rečima objasnio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u poseti robnih rezervi u Beogradu šta misli o pritiscima koje naša zemlja neprestano dobija, pre svega zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

Kako je dalje rekao Vučić, ti pritisci koji dolaze sa strane su zloupotreba svega, i pre svega će se ticati Kosova i Metohije.

- Nigde mi nećemo dobiti dovoljno razumevanja. Činjenica je da se nismo zakljinali u cvet i u med, te smo mi svoju poziciju sačuvali - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je pre toga obavestio građane kako je protekao razgovor sa Vladimirom Putinom koji su obavili jutros te istakao kako je razgovor bio vrlo dobar, govorili o više tema i sklopili odličan posao oko gasa u Srbiji.

- Imali smo vrlo dobar razgovor jutros Putin i ja. Govorili smo o više tema. Najvažnija naši bilateralni odnosi, više stvari smo se dotakli. Za nas najvažnije istek gasnog sporazuma. Glavne elemente smo dogovorili koji su povoljni po republiku Srbiju. Ono što smo dogovorili je da ćemo potpisati ugovor na 3 godine, ne na mesec dana, što mislim da nam izuzetno odgovara, a drugo platforma i formula će ostati ista", rekao je Aleksandar Vučić danas tokom obilaska rezervi Srbije.

Kurir.rs/Beta/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track