ZORAN JANKOVIĆ, GRADONAČELNIK LJUBLJANE, U INTERVJUU ZA ZAGREBAČKI VEČERNJAK: Vučić je najbolji predsednik u regionu!
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

iskreno o svemu

ZORAN JANKOVIĆ, GRADONAČELNIK LJUBLJANE, U INTERVJUU ZA ZAGREBAČKI VEČERNJAK: Vučić je najbolji predsednik u regionu!

Politika -

BEOGRAD/ZAGREB - Najbolji predsednik u regionu je Aleksandar Vučić - istakao je u razgovoru za Večernji list najdugovečniji gradonačelnik Ljubljane, Zoran Janković (69), koji danas ide u trku za peti gradonačelnički mandat

- Šta god neko mislio o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, on je za mene najbolji predsednik na prostoru bivše Jugoslavije. S druge strane najbolji premijer je hrvatski, Andrej Plenković. Priznajem to, iako su Vučić i Plenković desni a ja levi – otkrio je Janković u intervjuu.

Zoran Janković
foto: Printscreen / Euronews

- Šta god neko mislio o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, on je za mene najbolji predsednik na prostoru bivše Jugoslavije... Sa Vučićem imam odličan odnos. Još dok je bio premijer došao je na okrugli sto na kom sam učestvovao u Beogradu i počeo govoriti o tome kako će graditi Srbiju...

Aleksandar Vučić, Zoran Janković
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Govorio je o Beogradu na vodi, investiciji vrednoj preko dve milijarde evra. Mnogi mu tada nisu verovali, a ja sam znao da će on to učiniti, rekao je Janković i dodao da je "gasni ugovor koji je Vučić sklopio sa Putinom, po povoljnijim cenama, dokaz koliko Vučić čini za Srbiju i koliko mu je stalo do svog naroda" - rekao je Janković.

Zoran Janković
foto: Večernji list printscreen

On je osim o svojoj kandidaturi, otvoreno govorio o budućnosti hrvatsko-slovenskih odnosa, o novom premijeru Slovenije Robertu Golobu, situaciji u regionu, svom životnom putu i kako je od migranta postao gradonačelnik, o Ivici Todoriću, a priznao je i da nekima u Sloveniji smeta njegovo srpsko poreklo, te da mu je žao što nije postao premijer.

Kurir.rs/Večernji list

Bonus video:

01:24

PREDSEDNIK NA MORAVSKOM KORIDORU: Obilazi radove na izgradnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track