08:17

NEMA GOVORA O PRIZNANJU LAŽNE DRŽAVE KOSOVO! Milivojević kategorično o interesu Srbije: DANAŠNJI SASTANAK DONEO 2 VAŽNE PORUKE

usijanje

NEMA GOVORA O PRIZNANJU LAŽNE DRŽAVE KOSOVO! Milivojević kategorično o interesu Srbije: DANAŠNJI SASTANAK DONEO 2 VAŽNE PORUKE

Politika -

Da će se postići dogovor u Briselu sa privremenim prištinskim vlastima na čelu sa Aljbinom Kurtijem nije očekivao niko. Pre polaska u Belgiju predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da odlazi da razgovara, ali da se ne nada nikakvom pomaku niti kompromisu.

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir

Nakon dve runde razgovora bez rezultata i Kurtijevih odbijanja za svaku saradanju, nije se održala ni zvanična konferencija, a direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da će predsednik Vučić u petak imati najvažnije obraćanje javnosti!

Petar Petković je istakao da se srpska delegacija u Briselu "borila za mir, stabilnost i kompromisna rešenja", ali da istom merom nije uzvratio Kurti. Zbog delikatne situacije predsednik je odmah zakazao sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije za 11 časova u Palati Srbija u Beogradu, a navodi medija su da taj potez ukazuje na ozbiljnost situacije i "da je signal za loše vesti iz Brisela".

00:50

NIKO SE IZ SRPSKE DELEGACIJE DANAS NEĆE OBRAĆATI Petković uživo iz Brisela: Predsednik će se obratiti sutra

Gosti Usijanja na Kurir televizije bili su Zoran Milivojević, diplomata i Draško Aćimović, ekonomista i diplomata.

Usijanje
foto: Kurir Televizija Printscreen

Na samom početku se iz Kosovske Mitrovice uživo u program uključio novinar Darko Mitrović.

- Atmosfera u Kosovskoj Mitrovici, da kažem, bila je donekle normalna. Život je tekao normalno, a svi su sa pažnjom pratili dešavanja. Donekli su ljudi zabrinuti - rekao je novinar Darko Mitrović.

Usijanje
foto: Kurir Televizija Printscreen

Zoran Milivojević, diplomata, ističe da se jasno vidi da Aljbin Kurti nije promenio stav.

- Potvrdile su se prognoze da ne možemo očekivati nikakav rezultat, to je poruka koja ima 2 značenja - prvo je da nema promene stava Aljbina Kurtija, odnosno prištinske strane, da insistira o maksimalističkim stavovima. to je prva poruka. Drugi zaključak je da nema promene odnosa zapadnih centara moći, ni prema Kurtiju, ni prema dijalogu. Očigledno je da nije pritiska na prištinsku stranu. Nastavlja se proces koji imamo, nezvanična podrška Kurtijevoj politici i pritisak na Srbiju. ulazimo u delikatnu situaciju. Ovo je jasan signal da možemo očekivati da Kurti promeni svoj stav. I drugo, da ovi na Zapadu da idu u susret stvarnom dijalogu - rekao je u Usijanju na Kurir televiziju Zoran Milivojević, diplomata i dodao:

Usijanje
foto: Kurir Televizija Printscreen

- Oni bi da Srbiju privole na ono što njoj nije državni i nacionalni interes, i moram da kažem da je to nemoguća misija. Nema nikakve šanse da Srbija promeni stav, i NEMA GOVORA O PRIZNANJU - zaključio je gospodin Milivojević.

Draško Aćimović, ekonomista i diplomata, istakao je povezanost situacije na Kosovu i Metohiji i na Krimu.

- Mislim da je od krucijalne važnosti odnos Krima i Kosova i ovo što se dešava u Briselu je jedan jak pritisak na predsednika Vučića, koji je povezan sa tim. Putin je rekao da izjednačava Kosovo i Krim. Primetili smo da se izuzetno radukalizuje situacija oko Kosova, a sa druge strane su počele borbe za Krim. Kako kaže ukrajinska vojska, da se ide u oslobađanje Krima do septembra na neki način. Vidite da se spominje taj termin "1. septembar". To su dve stvari koje su izuzetno povezane - istakao je Draško Aćimović, ekonomista i diplomata.

Usijanje
foto: Kurir Televizija Printscreen

Više pogledajte u VIDEU ISPOD:

08:17

NEMA GOVORA O PRIZNANJU LAŽNE DRŽAVE KOSOVO! Milivojević kategorično o interesu Srbije: DANAŠNJI SASTANAK DONEO 2 VAŽNE PORUKE

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:16

PRIŠTINA TRAŽI NERALNO: Stručnjaci o situaciji na KiM! KURTI SE PRERAČUNAO, AMERICI NE ODGOVARA SUKOB, PROBLEM NEKE ZEMLJE EU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track