SRBIMA 150 EVRA KAZNA ZA TABLICE?! Skandalozna odluka Prištine, stupa na snagu 21. novembra, Kurti zove gradonačelnike sa severa
Foto: Kurir

Bisljimi najavio

SRBIMA 150 EVRA KAZNA ZA TABLICE?! Skandalozna odluka Prištine, stupa na snagu 21. novembra, Kurti zove gradonačelnike sa severa

Politika -

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je povodom današnje odluke privremenih prištinskih institucija u vezi sa registarskim tablicama da je odlučeno da se ne krene odmah s merama, nego kako je naveo da se proces odvija kroz tranzicione faze.

Besnik Bisljimi
foto: Printscreen/Youtube

"Od utorka do 21. novembra građani koji imaju ilegalne tablice dobijaće opomene, onda će policija morati da piše kazne u skladu s zakonom. Koliko znam, kazne će iznositi 150 evra i građani će dobijati instrukcije kako da zamene ilegalne tablice. To će trajati do 21. januara kada će im bitii izdate privremene tablice", rekao je Bisljimi obraćajući se putem video-linka na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji.

KURTI POZVAO NA SASTANAK GRADONAČELNIKE SA SEVERA

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti saopštio je da je pozvao gradonačelnike četiri opština na severu KiM na sastanak kako bi razgovarali o plaćanju struje i registarskim tablicama, prenosi Gazeta ekspres.

"Želimo da razgovaramo o tome, ali ne samo o tome. Imaćemo dve teme, energiju i registarske tablice”, rekao je Kurti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track