SNS pozvao srpske stranke u koaliciju sa SNP
Foto: KURIR

Opozicija sve jača

SNS pozvao srpske stranke u koaliciju sa SNP

Politika -
Pozivamo koaliciju Srpska sloga, i savez okupljen oko DSS-a da naprave sa SNP-om sporazum o zajedničkoj listi, kako se ne bi potrošio nijedan srpski glas, rekao Momčilo Vuksanović

PODGORICA - Srpski nacionalni savet (SNS) pozvao je danas koalicije Srpsku slogu, Demokratsku srpsku stranku (DSS) i Stranku srpskih radikala da se bez uslovljavanja uključe u jedinstvenu izbornu listu najuticajnije crnogorske opozicione Socijalističke narodne partije (SNP).

Predsednik SNS Momčilo Vuksanović smatra da ukoliko srpske stranke na izborima budu nastupile u nekoliko kolona, "može se desiti da više od 15.000 glasova ili pet poslanika, ostanu van parlamenta". Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani 14. oktobra.

U SNS-u ocenjuju da će, ukoliko SNP ne ostane najjača opoziciona partija nakon izbora, to doneti velike probleme Srbima u Crnoj Gori. "SNP je najjača opoziciona, građanska ali i nacionalna stranka, jer za nju dominantno glasa srpski narod. Pozivamo koaliciju Srpska sloga, i savez okupljen oko DSS-a da naprave sa SNP-om sporazum o zajedničkoj listi, kako se ne bi potrošio nijedan srpski glas", rekao je Vuksanović na konferenciji za novinare.

On je ocenio da bi glasom za takvu jedinstvenu listu, Srbi u Crnoj Gori glasali za svoj interes i za očuvanje njihovog identiteta. Vuksanović je kazao da će SNS danas uputiti pojedinačna pisma predsedniku SNP-a i Glavnom odboru te partije i kolegijumima Srpske sloge i koalicije DŠ-a i Stranke srpskih radikala i da će ih pozvati na konkretan dogovor. "Neodazivanje na upućeni poziv u vezi predloga zajedničkog nastupa, SNS će smatrati kao neprihvatanje i time će završiti svoje posredovanje", rekao je on.

Vuksanović je apelovao na predstavnike srpskih partija da, kako je naveo, shvate u kakvoj se poziciji nalaze Srbi u Crnoj Gori, i da učine ono što je u korist svih. Takođe smatra da je tajni projekat režima asimilacija Srba u nacionalne Crnogorce i da Demokratski front želi da "pocrnogorči" srpsku opoziciju i da razbije SNP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track