PREDSEDNIK ODLIKOVAO SRPSKE HEROJE: Nenade i Aleksandre, vaša akcija svrstala vas je u red običnih junaka! Ponosni smo na vas!
Foto: Printscreen Pink

važan dan u predsedništvu

PREDSEDNIK ODLIKOVAO SRPSKE HEROJE: Nenade i Aleksandre, vaša akcija svrstala vas je u red običnih junaka! Ponosni smo na vas!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je odlikovao kapetana Nenada Đurića, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetana Aleksandra Filipovića, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

Aleksandar Vučić, Nenad Đurić, Aleksandar Filipović
foto: Printscreen Pink

Prilikom uručenja ordenja predsednik je rekao da je reakcija srpskih policajaca na zahtev da dodeljuju opomene Srbima zbog korišćenja srpskih registarskih tablica, bila "vaša mirna i staložena a ipak odlučna akcija ni protiv koga usmerena".

- Vi i vaše porodice ste simbol života i trajanja i opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Branili ste srpski narod, našu kulturu ali branili ste i iskonske evropske vrednosti onakve kakve bi trebale da budu. Mir je naše trajno i čvrsto opredelenje, hvala na tome što ste čuvali mir i stabilnost sve ove godine", kazao je predsednik.

- Nenade i Aleksandre, vaša akcija svrstala vas je u red običnih junaka! Ponosni smo na vas, branili ste srpstvo i našu kulturu... Znam Nenade, koliko si prošao u iskušenja, koliko je bilo teško tvojoj porodici da sluša kakvu i čiju uniformu nosiš iako si u srcu imao samo jednu zastavu i jedan grb - rekao je predsednik Vučić i dodao: - Vaše porodice, supruge i deca, temelj su na kojem počiva ne samo vaša budućnost nego i naša...

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Hvala vam za prkos, veru i nadu ali i zaljubav koju ste pokazali za srpski narod na Kosovu i Metohiji, hvala vam za sve - zaključio je predsednik.

Simbol časti i obraza Nenad Đurić

1 / 3 Foto: Printscreen Pink

Obraćanje kapetana Đurića

01:13

Nenad Đurić - Priznanja posvećujemo svoj deci KiM

Poštovani predsedniče Republike Srbije, draga braćo i sestre, dozvolite da vam se u ime našeg naroda na KiM i mog saborca Filipovića obratim i zahvalim... - rekao je Đurić i dodao da ovo odlikovanje posvećuje ne samo svojoj deci nego svoj deci na KiM koja su željna slobode, igre, mirnog i normalnog života.

Aleksandar Vučić, Nenad Đurić
foto: Printscreen Pink

Predsednik Vučić uručio je danas kapetanu Nenadu Đuriću Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, koja se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti, a kapetanu Aleksandru Filipoviću Zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

00:58

Predsednik Srbije uručio odlikovanja kapetanima sa Severa Kosova

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track