SRPSKA LISTA IZDALA SAOPŠTENJE: Nekažnjavanje zločina nad Srbima je dovelo do svakodnevnih napada na njih!
Foto: Printscreen/Youtube

UPOZORENJE

SRPSKA LISTA IZDALA SAOPŠTENJE: Nekažnjavanje zločina nad Srbima je dovelo do svakodnevnih napada na njih!

Politika -

Srpska lista je izdala saopštenje u kome kažu da je ćutanje o zločinima nad Srbima na KiM način na koji se zataškava odgovornost i stvara narativ o Albancima kao jedinim žrtvama, prenosi Kosovo Online.

- Dok pred međunarodnim zvaničnicima priča bajke o vladavini prava i poštovanju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, antisrpski režim Aljbina Kurtija i on lično nisu učinili ništa da pronađu odgovorne za ijedan zločin nad Srbima, iako je su neki od njih počinjeni pre više od dve decenije - piše u saopštenju.

Premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, su podsetili na zločine nad Srbima.

- Danas, kada pominje albanske žrtve u Orahovcu, Kurti se nije udostojio da spomene masovna ubistva, kidnapovanja i progon Srba iz ove ili bilo koje druge opštine na Kosovu i Metohiji. Kako se Kurti nije setio jame Volujak, žetelaca iz Starog Gracka, terorističkog napada na autobus Niš-Ekspresa i nad decom na reci Bistrici, otetih rudara iz Belaćevca, te Martovskog pogroma kada su ubijani i proterivani Srbi, a desetine srpskih manastira i crkava uništeno? Zaboravio je Kurti da juče podseti na masovna kidnapovanja i ubistva Srba iz Orahovca i zatraži pronalaženje i kažnjavanje zločinaca koji su i 25 godina nakon strašnog zločina na slobodi. Podsećamo da je samo u jednoj masovnoj grobnici, Volujak, u opštini Klina pronađeno 36 ubijenih srpskih civila, a samo u opštini Orahovac u toku jula meseca 1998. godine ubijeno 47 njih - dodali su.

Kako kažu, napadi na Srbe se ne zaustavljaju.

- Nekažnjavanje zločina nad Srbima svih ovih godina za rezultat ima da se 24 godine nakon rata svakodnevno suočavamo sa napadima na Srbe, njihovu imovinu i Srpsku pravoslavnu crkvu, a od kada je antisrpski režim Aljbina Kurtija na vlasti u Prištini, ti napadi dolaze i od najviših institucionalnih predstavnika, Aljbina Kurtija, Vjose Osmani, Dželjala Svečlje i ostalih. Mrlja je zbog pasivnosti i na obrazu međunarodne zajednice jer više od dve decenije zločinci ne dozvoljavaju da zacele rane srpskog naroda, šta više svakoga dana se otvaraju nove, poput onih koje su nanete Milošu i Stefanu Jovanoviću iz Gotovuše, Miljanu Deleviću, Srećku Sofronijeviću, Dragiši Galjku, Milanu Jovanoviću - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track