"MEĐUNARODNA ZAJEDNICA IZGLEDA DA POSTOJI SAMO NA PAPIRU!" Stević o situaciji na KiM: Pokušavaju da izvrše tihi genocid
Foto: Kurir Televizija

KURIR TV

"MEĐUNARODNA ZAJEDNICA IZGLEDA DA POSTOJI SAMO NA PAPIRU!" Stević o situaciji na KiM: Pokušavaju da izvrše tihi genocid

Politika -

Pukovnik prof. dr Velibor Stević, gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije, izrazio je svoje mišljenje o situaciji na Kosovu nakon poništavanja sertifikata privrednim društvima, uključujući i MTS.

On je naglasio da poništavanje sertifikata i nasilno pokušavanje iseljavanja stanovništva sa teritorije Kosova predstavlja vrstu genocida. Stević ističe da ova akcija predstavlja tiho iseljavanje kroz pritiske i ucene, i da je odgovornost Međunarodne zajednice da ne dozvoli takve postupke.

03:02

MEĐUNARODNA ZAJEDNICA IZGLEDA DA POSTOJI SAMO NA PAPIRU! Stević o situaciji na KiM: Pokušavaju da izvrše tihi genocid

- Taj pokušaj samo pokazuje da je to jedan kriminal. Nasilno iseljavanje stanovništva sa jedne teritorije je genocid. Ovo je tiho iseljavanje pritiscima i ucenama. To je Međunarodna zajednica ne bi smela da dozvoli da ona postoji, međutim, postoji samo na papiru. Tzv. Kosovo je čedo Evropske zajednice, NATO i Amerike. Prema tome mi treba da se borimo pravnim sredstvima, ne želimo rat dole na Kosovu jer to nama ne treba - rekao je Stević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track