"DRAMA NA KOSOVU I UBISTVO 4 SRBINA JE REAKCIJA NA PREDSEDNIKOV HRABAR GOVOR U UN!" Milićević tvrdi: Samo je KFOR smeo da reaguje
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv, Kurir

KURIR TV

"DRAMA NA KOSOVU I UBISTVO 4 SRBINA JE REAKCIJA NA PREDSEDNIKOV HRABAR GOVOR U UN!" Milićević tvrdi: Samo je KFOR smeo da reaguje

Politika -

Đorđe Milićević, ministar u Vladi Republike Srbije, i Boris Bratina, profesor Univerziteta u Prištini sa sedištem u K. Mitovici, gostovali su u emisiji Usijanje gde su komentarisali dramu na severu Kosova koja još ne tinjava.

Podsetimo, u nedelju je u selu Banjska u opštini Zvečan došlo do sukoba u kojem je poginulo četvoro Srba i jedan pripadnik kosovske policije.

- Žalosno je to što međunarodna zajednica čuje Srbe samo kada su na barikadama. Barikade su imale simboličnu poruku, a to je da Srbi poštuju izvorna dokumenta međunarodne zajednice i da se Srbi zalažu za mir i da alarmiraju Brisel pod čijim pokroviteljstvom se vodio dijalog da konkretno odreaguje na ono što se dešavalo na terenu. Ukoliko je bilo neophodno da se odreguje, to je morao učiniti KFOR - rekao je Milićević.

02:58

DRAMA NA KOSOVU I UBISTVO 4 SRBINA, REAKCIJA NA PREDSEDNIKOV HRABAR GOVOR U UN! Milićević tvrdi: Samo je KFOR smeo da reaguje

Bratina se složio sa ovom izjavom.

- Tako je, to je KFOR morao da učini, ali Brisel poslednjih godinu dana ništa nije učinio. Oni su gluvi. Niko ne reaguje na sve ono što se događa Srbima. Jedino je u pitanju to da ukoliko Srbi nešto slučajno urade, pa i najmanji incident odmag se okrenu na nas.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Od početka sukoba u Ukrajini, Kurti i dobar deo međunarodne zajednice ovo sagledavaju kao završnu fazu Kosovskog pitanja. Gde treba izvršiti ozbiljan i još veći pritisak na Srbiju i Aleksandra Vučića kako bi se Srbija svojevoljno odrekla dela svoje teritorije i na taj način amnestirala one koji su bombardovali Srbiju 1999. godine. Nemojte misliti da ovo nije i reakcija na hrabar, odlučan i ozbiljan državnički govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u generalnoj skupštini UN. Jer niko pre njega nije imao hrabrosti da izgovori u lice velikima onako kako je on to učinio - rekao je Milićević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:19

HAPŠENJE SRBA NA KiM NIJE GOTOVO, OVO ĆE IM BITI SAVRŠEN IZGOVOR ZA BUDUĆU OLUJU! Bratina upozorio: Moramo biti spremni na sve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track