VUČIĆ NA PRVOM LETU NA LINIJI BEOGRAD-MOSTAR: Ukrcao se u avion, prethodno objavio fotografiju sa aerodroma "Nikola Tesla" (FOTO)
Foto: Kurir

od danas direktna avio-linija

VUČIĆ NA PRVOM LETU NA LINIJI BEOGRAD-MOSTAR: Ukrcao se u avion, prethodno objavio fotografiju sa aerodroma "Nikola Tesla" (FOTO)

Politika -

Er Srbija od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić ukrcao se na prvi let za Mostar. Prvi let do Mostara je popunjen. Među putnicima su i ministri Goran Vesić i Tomislav Momirović.

Aleksandar Vučić
foto: Kurir

Vučić se prethodno oglasio sa beograskog aerodroma "Nikola Tesla", objavivši fotografiju posade aviona.

Aleksandar Vučić, aerodrom, Mostar
foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić: Biće veoma jeftine karte od Beograda do Mostara

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje direktne avio-linije Beograd–Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i Zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Dodao je da će ga danas u Mostaru dočekati zvaničnici BiH i Mostara, kao i da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković jer su nam to partnerske zemlje.

Vučić je to rekao gostujući na RTS i ocenio da je avio-linija Beograd–Mostar naš interes, kao i interes BiH.

- To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo - kazao je on.

Predsednik je naglasio da je naše da razgovaramo o ekonomiji.

- To je dobro za naš narod... Karte će biti veoma jefitne i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja... Svi će moći da koriste mostarski aerodrom. To je i otvaranje mosta i ka Zapadnoj Hercegovini naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom - naglasio je Vučić.

1 / 7 Foto: Kurir/Kristina Vasković

Kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara leteti tri puta nedeljno i to ponedeljkom, petkom i nedeljom. Do Mostara će se leteti avionom tipa ''embraer 175'', let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmenu i doprineti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Dvodnevna radna poseta BiH

Predsednik Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj radnoj poseti Bosni i Hercegovini 15. i 16. aprila 2024. godine.

Prvog dana posete predsednik Vučić prisustvovaće ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd-Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar.

Tokom posete, predsednik Vučić prisustvovaće večeri sa liderima iz regiona koji učestvuju na mostarskom sajmu, sastaće se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Nakon susreta, predsednik će prisustvovati otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede i obići štand Republike Srbije, kao i štandove drugih izlagača.

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

01:18

Vučić - Gotovo sve vas poznajem, postali ste mi deo porodice, znate kroz šta smo prošli zajedno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track