ZAMKA ZA SRBIJU! Ove fotografije su dokaz ko je zajedno sa Vjosom Osmani učetvovao u nameštaljci protiv naše zemlje! SKANDAL U UN
Foto: Printscreen/X

UROTILI SE PROTIV SRBIJE

ZAMKA ZA SRBIJU! Ove fotografije su dokaz ko je zajedno sa Vjosom Osmani učetvovao u nameštaljci protiv naše zemlje! SKANDAL U UN

Politika -

Na sednici SB UN došlo do nameštaljke za našu delegaciju koju je predvodio šef države Aleksandar Vučić. To potvrđuje spisak zvanica i proslava nakon sednice na kojoj su bili gotovo svi učesnici na čelu sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani. Na toj večeri bile su i žene za koje Osmanijeva tvrdi da su žrtve silovanja.

Vjosa Osmani
foto: Printscreen/X

Vjosa Osmani, lažna predsednica tzv. Kosovo, koja je na sednicu Saveta bezbednosti UN pokušala da uvede navodne žrtve seksualnog zlostavljanja tokom rata na KiM, a što je imalo za cilj da pokažu Srbe kao zločinački narod, očigledno je imala podršku zemalja koje su učestvovale na toj sednici.

Vjosa Osmani
foto: Printscreen/X

Spiskovi učesnika i fotografije sa večere koja je usledila nakon sednice ukazuju da je reč o unapred isplaniranoj akciji i zamci za srpsku delegaciju i Srbiju.

Vjosa Osmani
foto: Printscreen/X

Naime, na fotografijama koje objavljujemo jasno se vidi da su na proslavu otišli svi direktno sa sednice, a među njima su i predsedavajuća sednicom Maltežanka Vanesa Frejzer, predstavnik Slovenije, i drugi.

Vjosa Osmani
foto: Printscreen/X

Osmanijeva je iskoristila sednicu SB UN da govori o Albankama koje su, kako je rekla, "silovane", a neke od njih su bile i deo zvanične delegacije.

Predsednik Vučić je uložio prigovor na to što našoj delegaciji nije predstavljeno ko će sve doći.

- Doveli ste ljude koji ovde ne pripadaju, ni diplomatskom koru ni savetnicima. Ovo je neka vrsta političkog teatra i kao neka nameštaljka za srpsku delegaciju. Kao da je neki sudski proces za događaje od pre 20 godina, nijedna reč o izveštaju. Bio sam potpuno fokusiran na izveštaj. Što nas niste obavestili ko će da bude član svake delegacije? Da li zaista verujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu Mirić iz Belog Polja - upitao je Vučić.

On je, držeći njenu sliku, rekao da nije mogao da je dovede, jer je bila silovana nekoliko puta, a onda su je zaklali pred majkom koja je gledala iživljavanje nad njom.

Inače, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić oglasio se ranije danas na društvenoj mreži iks, poručivši da je Osmanijeva juče izvela neukusnu pozorišnu predstavu na sednici Saveta bezbednosti UN što je još jedan znak da sa Aljbinom Kurtijem ne želi da brine o rešavanju problema.

- Jučerašnja neukusna pozorišna predstava gospođe Vjose Osmani-Sadriu na #UNSC je još jedan jasan znak da ona i njen šef Aljbin Kurti (koji se nije pojavio jer je bio zauzet podrivanjem regionalne stabilnosti - kampanjom za izbore u susednoj Severnoj Makedoniji) ne brinu o rešavanju bilo kakvih problema, već samo o pobedi u svađi, čak i ako se radi o sitnim manipulacijama sa žrtvama rata od pre četvrt veka. I u tome nisu uspeli. Inače, gospođa Osmani je bezočno lagala SBUN i svet pošto niko od njenih gostiju nije na listi njenih „savetnika“ - napisao je Đurić na društvenoj mreži Iks uz priloženu fotografiju.

Kurir.rs

Bonus video:

03:57

VJOSA OSMANI NIJE IMALA ODGOVORE, PA JE PRIČALA O PROŠLOSTI Stručnjaci: Na sednici u Njujorku direktno se OBRATILA NJIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja