Dačić: Puna podrška istrazi zločina na Kosovu
Foto: Preent Screen

Dačić: Puna podrška istrazi zločina na Kosovu

Politika -
Vlada Srbije smatra da je utvrđivanje pune istine o zločinima dug prema žrtvama i važan uslov trajne stabilnosti, naveo je srpski premijer

BEOGRAD- Vlada Srbije pružiće punu podršku kako bi se rasvetlili svi zločini na Kosovu i Metohiji, naveo je danas premijer Ivica Dačić u razgovoru sa šefom Euleksovog tima za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu Klintom Vilijamsonom.

"Vlada Srbije smatra da je utvrđivanje pune istine o zločinima dug prema žrtvama i važan uslov trajne stabilnosti", naveo je Dačić, a saopštila Vlada Srbije. Šef specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije Klint Vilijamson informisao je predsednika Vlade Srbije o dosadašnjem toku istrage i problemima koji prate istražni postupak i najavio da će u narednim mesecima njegov tim početi rad i na teritoriji centralne Srbije. Vlada Srbije će ohrabriti sve potencijalne svedoke da pomognu u istrazi zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji, a Ministarstvo unutrašnjih poslova će obezbediti maksimalnu zaštitu svedoka, dodao je premijer Ivica Dačić.

Vilijamson predvodi tim koji se bavi istraživanjem navoda da se na Kosovu trgovalo organima otetih kosovskih Srba. Izvestilac Saveta Evrope Dik Marti naveo je u svom izveštaju da je u taj zločin bio umešan i sadašnji predsednik Vlade Kosova Hašim Tači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track