Vulin s privrednicima o blokadi prelaza

Kosovska Mitrovica

Vulin s privrednicima o blokadi prelaza

Politika -
Sastanak Vulina sa privrednicima i sindikalcima počeo je oko 11 časova u zgradi Kancelarije za Kosovo i Metohiju

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin razgovara danas u Kosovskoj Mitrovici sa privrednicima i predstavnicima sindikalnih organizacija sa severa Kosova.Sastanak Vulina sa privrednicima i sindikalcima počeo je oko 11 časova u zgradi Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici. Vulin je najavio juče da će im poručiti da će država poštovati sve što je prethodno dogovoreno u okviru dijaloga Begrada i Prištine, ali i da će insistirati da se olakša promet robe i vodi računa o onome što će srpsku zajednicu na severu Kosova učiniti konkurentnijom.

"Nije logično da se ograničava protok roba", rekao je Vulin, a privrednici sa severa Kosova i juče su na dva sata blokirali većinu saobraćajnica na severu Kosova.

Privrednici traže da im se omogući da preko prelaza Jarinje mogu uvoziti više od 3,5 tona akcizne robe i da dažbine plaćaju Srbiji, a ne privremenim kosovskim institucijama.

Vulin će u toku dana imati i sastanak sa predstavnicima UNMIK-a sa kojima će razgovarati o UNMIK administraciji Mitrovica koja je skoro u potpunosti ugašena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track