Novosadski parlament raspravlja o budžetu
Foto: KURIR

8. sednica

Novosadski parlament raspravlja o budžetu

Srbija -

Budžet je u odnosu na prošlu godinu manji za 9,1 odsto, ali će i dalje zadržati investicioni karakter, jer će 45 odsto tog budžeta biti opredeljeno za investicije, rekao predsednik Skupštine Siniše Sevića

NOVI SAD - Osma sednica Skupštine grada Novog Sada počela je danas, a prema najavi predsednika Skupštine Siniše Sevića, najvažnija tačka biće rasprava o Predlogu budžeta za 2013. godinu."Budžet je u odnosu na prošlu godinu manji za 9,1 odsto, ali će i dalje zadržati investicioni karakter, jer će 45 odsto tog budžeta biti opredeljeno za investicije", rekao je Sević.

On je naglasio da se u ovakvoj situaciji ne može izbeći socijalna komponenta ovog budžeta.Na pitanje novinara zašto je odbijen predlog Srpske radikalne stranke da se na današnjoj sednici raspravlja o predlogu da jedna ulicu u Novom Sadu ponese ime bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, Sević je odgovorio da prilikom predlaganja nije ispoštovana zakonska procedura.

"Jedini ovlašćeni predlagač skupštini za raspravu o davanju imena nekoj ulici je Komisija za davanje imena ulicama i javnim ustanovama, a ona se nije sastala i od nje nismo dobili nikakav predlog", rekao je Sević, dodajući da on mora da poštuje zakon.

Šef odborničkog kluba Demokratske stranke u novosadskom parlamentu Božidar Protić rekao je da predloženi budžet predstavlja samo nastavak onoga što je rađeno u prethodne četiri godine kada je na vlasti bio DS i nova vlast nije ponudila ništa novo.

"Svi gradovi u okruženju Novog Sada imaju veći budžet u odnosu na 2012. godinu, a budžet Novog Sada je manji, a to će gradonačelnik morati da objasni", rekao je Protić, dodajući da DS neće glasati za predloženi budžet.

Ni odbornici Srpske radikalne stranke, prema rečima predsednika Gradskog odbora SRS Đurađa Jakšića, neće glasati za predloženi budžet, jer, kako je kazao, on ne predstavlja realnu sliku stanja u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track