Ješić: Pravi trenutak da se DS reši Vuka Jeremića

Presudio

Ješić: Pravi trenutak da se DS reši Vuka Jeremića

Politika -
Ovo je pravi trenutak da se DS reformiše. Stranka mora, makar i na silu, da se reši onih koji ideološki nisu DS. Pre svih, bivšeg ministra Vuka Jeremića, ali i desetine sličnih - od lokalnog nivoa pa naviše, rekao je Ješić

BEOGRAD - Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Goran Ješić ocenio je da je pravi trenutak da se ta stranka reformiše i da se "reši" onih koji joj nisu ideološki bliski, poput poslanika i bivšeg ministra Vuka Jeremića.

"Ovo je pravi trenutak da se DS reformiše. Stranka mora, makar i na silu, da se reši onih koji ideološki nisu DS. Pre svih, bivšeg ministra Vuka Jeremića, ali i desetine sličnih - od lokalnog nivoa pa naviše", rekao je Ješić.

Komentarišući reformu i reorganizaciju DS, Ješić je rekao da je je taj proces započet ali ne može da se završi "preko noći".

Govoreći o prelasku bivše funkcionerke Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandre Jerkov u DS, Ješić je rekao da se takve stvari ranije nisu događale, ali da je Jerkov politički prepoznatljiva i dobrodošla, kao i svi koji znaju i hoće da rade.

"Pretpostavljam da je onaj ko je doveo Aleksandru Jerkov, pre toga komunicirao s (liderom LSV) Nenadom Čankom", rekao je Ješić. Ješić, koji je i potpredsednik Vlade Vojvodine, ocenio je da i DS snosi deo odgovornosti za nedovoljno dobar položaj Pokrajine.

"Položaj Vojvodine je definisan Ustavom iz 2006. koji je, nažalost, podržala i DS. Ja sam učestvovao u kampanji protiv donošenja takvog Ustava koji se danas pokazuje kao promašen", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track