SNS: Smanjiti rashode, privući investicije i formirati Kancelariju za brze odgovore
Foto: Tanjug

SNS: Smanjiti rashode, privući investicije i formirati Kancelariju za brze odgovore

Politika -
Sve što nas čeka nije lako. Srbija se nalazi u ozbiljnoj ekonomskoj situaciji i moramo da učinimo sve i svi zajedno da iz toga izađemo, navela je potpredsednica SNS Zorana Mihajlović
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke na kojoj se raspravljalo o ekonomskoj situaciji u zemlji završena je, a potpredsednica stranke Zorana Mihajlović je izjavila da su naprednjaci ovlastili Aleksandra Vučića, lidera stranke, da vodi razgovore sa koalicionim partnerima o merama štednje koje treba preduzeti - fiskalnoj disiplini, popravljanju investicione klime i efikasnoj reformi javnih preduzeća, države uprave i rešavanju pitanje preduzeća u restrukturiranju.Mihajlović je rekla da je neophodno smanjiti rashodnu stranu budžeta, kao i formirati Kancelariju za brze odgovore, kako bi se unapredio investicioni ambijent.Ona je navela da bi kancelarija trebalo da bude formirana tokom leta i najavila da će SNS izvršiti analizu fiskalne konsolidacije, videti njene efekte i ako treba predložiti nove mere kako bi se rešili eventulani problemi."Te mere i sve što nas čeka nije lako. Srbija se nalazi u ozbiljnoj ekonomskoj situaciji i moramo da učinimo sve i svi zajedno da iz toga izađemo. SNS smatra da su sve te mere lekovite za Srbiju", naglasila je Mihajlović.

Nakon sednice, predviđeno je da se Vučić sastane s premijerom Srbije Ivicom Dačićem i ministrom finansija Mlađanom Dinkićem, kako bi razgovarali o ekonomskoj situaciji u zemlji. Pre toga, Dačić i Vučić će u Palati Srbija primiti vaterpoliste Crvene zvezde, klupske šampione Evrope.

http://www.youtube.com/watch?v=JRLwfHq89og

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja