Ivica Dačić: Već sutra prva sednica nove vlade

Srbija nema vremena za gubljenje

Ivica Dačić: Već sutra prva sednica nove vlade

Politika -
Dačić je zahvalio građanima što su iskazali, kako je rekao, javnu i opštu podršku novim ministrima. Skupština Srbije izabrala je 11 novih ministara. Rekonstruisana vlada imaće 18 resora i dva nova ministra bez portfelja

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da će prva sednica rekonstruisane vlade biti održana sutra i izrazio zadovoljstvo što su novi ministri dobili podršku u Skupštini Srbije.

"Ubeđen sam da će ovo biti podsticaj za bolji rad vlade u narednom periodu", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije nakon što su novi ministri položili zakletvu. On je rekao da će novi ministri u narednim danima sagledati stanje i pedložiti korake u svojim resorima.

Dačih je naveo da najveći broj ministara nisu stranačke ličnosti niti su se bavili politikom i da je on ubeđen da će oni učiniti sve što znaju, mogu i žele da rezultati u njihovim oblastima budu bolji nego u prethodnom periodu.

"Vučić i ja razgovarali smo više puta da želimo da podstaknemo realizaciju prioriteta koji su od nacionalnog i državnog značaja u svakoj oblasti", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je ponovio da su strateški ciljevi vlade ubrzanje procesa evropskih integracija koje su u interesu Srbije i svih građana a da je preduslov svih drugih ciljeva stabilizacija ekonomije, zaustavljanje ekonomskog sunovrata, otvaranje novih radnih mesta, pokretanje privednog rasta, konsolidacija javnih finansija i da će to biti kriterijumi na osnovu kojih će se ocenjivati rad novih ministara.

Dačić je zahvalio građanima što su iskazali, kako je rekao, javnu i opštu podršku novim ministrima. Skupština Srbije izabrala je 11 novih ministara. Rekonstruisana vlada imaće 18 resora i dva nova ministra bez portfelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja