ČEDOMIR JOVANOVIĆ LDP: Izbori raspisani u poražavajućoj atmosferi
Foto: Marina Lopičić

ČEDOMIR JOVANOVIĆ LDP: Izbori raspisani u poražavajućoj atmosferi

Politika -

BEOGRAD - Predsednik LDP Čedomir Jovanović kritikovao je danas "poražavajuću" atmosferu u kojoj su raspisani predsednički izbori i u kojoj počinje kampanja i dodao da će stranački organi odlučiti da li će LDP nekog podržati ili imati svog kandidata.

"Naš ključni motiv će biti oćuvanje vrednosti koje smo osvajali pre 17 godina, demokratska Srbija, Srbija koja poštuje svakog čoveka", rekao je Jovanović novinarima u skupštini.

On je pozvao premijera Aleksandra Vučića da reši pitanje notara, odnosno da se omogući prikupljanje potpisa za predsedničke kandidature i tako stvori predulsove za njihovo podnošenje.

"Izbori su najozbljiniji posao, a ovo što gledamo je neodgovorno", rekao je Jovanović, navodeći da će odgovornost za posledice ovakvog ponašanja biti na onima koji vode državu, Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću, kao i na predsedničkim kandidatima.

LDP i demokratska javnost kaže neće dozvoliti da u ovoj kampanji nestanu one vrednosti za koje su se borili "na stepeništu parlamenta pre 17 godina".

Jovanović je ocenio da su izbori počeli "tako da građanima treba da podelimo šlemove", te da je ova kampanja bruka za zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track