DAČIĆU LAKNULO: Dobro je, Vučić me neće smeniti!
Foto: Kurir

Kabinet Aleksandra Vučića sumirao rezultate svog rada u prvih 100 dana

DAČIĆU LAKNULO: Dobro je, Vučić me neće smeniti!

Politika -

Lider SPS juče bio najsrećniji član kabineta jer premijer nijednom nije pomenuo rekonstrukciju, od koje cvika. Ako ovih sto dana treba opisati u jednoj rečenici, reći ću – Srbija je stabilna i sigurna, ekonomski napreduje, poručio je Vučić

Zadovoljstvo zbog rezultata postignutih za prvih sto dana Vlade Srbije premijer Aleksandar Vučić pokazao je tako što je svakog ministra pojedinačno pohvalio. Iako je ocenio da su pristojno i dobro radili, Vučić je rekao da svakome od njih može da nađe i zamerku, ali je sebi dao najveću - „mogao sam i morao uvek bolje“.Ipak, najzadovoljniji je bio prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, koji je odahnuo što Vučić nijednom nije pomenuo rekonstrukciju ili nove izbore, od čega lider SPS strepi.- Evo posle niza godina premijer nijednom nije pomenuo rekonstrukciju ili vanredne izbore, što znači da je Srbija na dobrom putu - primetio je Dačić.

Bolji standard

On je otkrio i da nije ljubitelj ovakvih jubileja.- Ne volim ove male jubileje. Obratiću vam se naširoko kad bude 1.000 dana Vlade, a onda ću se redovno obraćati na svakih 1.000 - našalio se Dačić.Vučić je zadovoljan ukupnim učinkom svog kabineta.- Ako ovih sto dana treba opisati u jednoj rečenici, reći ću da je Srbija stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje i bezbednosno je sigurna. Srbija je jedan od stubova regionalne stabilnosti, nalazi se čvrsto na evropskom putu, čuvajući svoju nezavisnost, suverenost i dobre odnose sa svim našim prijateljima - Rusijom, Kinom, Turskom, SAD i drugim zemljama - rekao je premijer na konferenciji za novinare koja je povodom tromesečnog rada Vlade organizovana u Naučnotehnološkom parku Beograd.On je naglasio da će mandat smatrati uspešnim ako građani na njegovom kraju budu imali bolji standard.
Snašla se... Slavica Đukić Dejanović sakrila torbu ispod zastave
Snašla se... Slavica Đukić Dejanović sakrila torbu ispod zastave

Zorana kao štreberka

- Biću zadovoljan ako izgradimo stotine kilometara auto-puta i hiljade kilometara drugih puteva i mostova, ako budemo imali punu stabilnost, nove bolnice, škole, bolji zdravstveni i obrazovni sistem, veće izdvajanje u kulturu u sport, moderniju poljoprivredu i bogatijeg seljaka - poručio je Vučić i dodao:- Mnogi nisu verovali kad sam govorio da će rast biti veći od 2,7 odsto. Verujem da sam u pravu kada kažem da će 2017. rast biti veći od 3,5 odsto.Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović jedina je medijima podelila štampani materijal u kojem je taksativno nabrojala 50 rezultata za prvih 100 dana rada u ovom mandatu. Ponos njenog ministarstva je deonica auto-puta Ljig-Preljina, ali i mesto Srbije u prvih deset na Duing biznis listi.

O predsedničkim izborimaPECKAO RASIMAVučić, koji vodi SNS, morao je opet da odgovara na pitanja o kandidaturi za predsednika Srbije.- Ne bavim se predsedničkim izborima i neću time da se bavim iako se neki iz Vlade time bave - ciljao je Vučić očigledno na ministra Rasima Ljajića, koji je jedini zvanično najavio da će biti predsednički kandidat.Ljajića je pak pohvalio zbog dovođenja investitora iz Turske.

O ministru finansijaNE DAM VUJOVIĆAVodeće finansijske institucije se, kako je otkrio premijer, otimaju za ministra finansija Dušana Vujovića.- Vujovića sam mnogo hvalio. Ako ga previše hvalim, otići će nam. MMF i Svetska banka ga jedva čekaju, ali ga još ne damo - rekao je Vučić.

Ko školarciDAČIĆ, ANTIĆ I ZORANA SE DOŠAPTAVALIDok je premijer Vučić držao govor, ministri Zorana Mihajlović, Ivica Dačić i Aleksandar Antić ludo su se zabavljali. Foto-reporteru Kurira nije promaklo njihovo gurkanje i smejanje. O čemu su pričali, nismo saznali, ali očigledno da im je bilo veoma smešno.

Bilijar umesto šahaSTEFANOVIĆ I VULIN MU DOBACIVALIVučić je posle predstavljanja uspeha Vlade pristao i na partiju bilijara s predstavnicima IT kompanija. Podršku sa strane pružali su mi ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, koji su dobacivali koje kugle valja gađati. Ipak, partija je završena bez pobednika jer je Vučić morao da odloži štap zbog obilaska Naučnotehnološkog parka.

Ovo je sledeći korakNOVI SAD I NIŠ DOBIJAJU NAUČNE PARKOVEVlada planira da uloži još najmanje 10 miliona evra u nove startapove, biznis inkubatore i nove naučnotehnološke parkove. Kako je najavio Vučić, Novi Sad i Niš će, posle Beograda, najverovatnije biti prvi gradovi koji će dobiti ove centre, čiji je cilj ubrzanje tehnološkog razvoja, komercijalizacija inovacija i stimulisanje rasta ekonomije zasnovane na znanju.

Ivana Kljajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track