RIK O INCIDENTU U VRANJU: Glasači uneli popunjene glasačke listiće
Foto: Fonet

Na glasačkom mestu 24 poništeni izbori

RIK O INCIDENTU U VRANJU: Glasači uneli popunjene glasačke listiće

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević izjavio da osim nepravilnosti na biračkom mestu broj 24 u Vranju nije bilo drugih većih problema.

Đurđević je rekao da ga je koordinator RiK- a za Pčinjski okrug obavestio da je na tom glasačkom mestu uhvaćeno nekoliko osobA koje su nameravale da u glasačku kutiju ubace izborne listiće sa unapred popunjenim glasovima, dok bi van glasačkog mesta izneli prazne glasačke listiće dobijene na glasačkom mestu.

Đurđević je rekao da se radi o lističima na kojima je na listiću za republičke izbore bila zaokružena kolalicija SPS-Jedinstvena Srbija, dok na listiću za lokalne izbore zaokružena samo Jedinstvena Srbija. On je dodao da se radi o članovima JS, kao i da su izbori na ovom glasačkom mestu poništeni i oni će biti ponovljeni.

Đurđević je dodao i da RIK u svim mestima ima koordinatore koji ga obaveštavaju o toku glasanja i da informacije koje kolaju po društvenim mrežama nisu tačne i da nema većih problema i nepravilnosti.

" Na glasačkom mestu broj 3 na Vračaru predsednik biračkog odbora suportnosti zakonu u glasanju, prethodno obavestivši načelnicu lokalne uprave zabranio je novinaru izveštavanje sa izbornog mesta, jer nije imao akreditaciju. RIK je tražio od načelnice opštinske uprave izjašenjenje o ovom incidentu, a medijima upućujem izvinjenje, rekao je za Pink Đurđević.

On je najavio da će sledeći presek izlaznosti RIK dati u 14 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track