EPILOG SLUČAJA JAJINCI: Vučić napušta mesto šefa Biroa za bezbednost?!
Foto: AP/Darko Vojinović

Pukotine u bezbednosnom sistemu premijera

EPILOG SLUČAJA JAJINCI: Vučić napušta mesto šefa Biroa za bezbednost?!

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić podneće ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i o tome će u narednim danima obavestiti predsednika Tomislava Nikolića.

Prema informacijama tog lista, ovo će biti prva konkretna politička posledica "slučaja Jajinci" koji je razgolitio pukotine u bezbednosnom sistemu prvog čoveka vlade, koji četiri dana ni u pretpostavkama ne može da "napipa" ko je ostavio arsenal oružja u blizini porodične kuće Vučića.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Vučić se na ovaj korak odlučio, jer ga bezbednosne službe nisu uverile da drže konce u svojim rukama, a zapanjujuće je da su mu, od momenta otkrivanja "zolje", bombi i municije na korak od roditeljskog doma, obaveštajci ispričali čak pet različitih verzija ovog slučaj.

OPASAN PROBLEM: Službe nesposobne da zaštite Vučića

Do sada su na oružju otkriveni tragovi tri osobe, ali još nije utvrđeno da li su oni koji su ostavili opasni tovar nameravali da izvrše atentat na predsednika Vlade.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Stručnjaci u policiji i bezbednosnim službama pokušaće narednih dana da utvrde kome pripadaju otisci na "zolji", bombama i municiji, pa će se tako istraživati i motivi "deponovanja" oružja baš na mestu odakle bi predsednik vlade mogao da bude laka meta napadačima.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Posle novih otkrića, Vučić je u ponedeljak iz Hamburga sugerisao da bi iza svega mogle da stoje i osobe koje se ne nalaze u Srbiji.

LETE GLAVE U BIA: Čistka zbog napada na Aleksandra Vučića! ČITAJTE U KURIRU!

Verujem službama i državi Srbiji, ali se plašim da ćemo teško otkriti ko je oružje doneo i u koje svrhe. Čini mi se da svako ko ostavlja oružje zna da "zolja" nije praćka, pa bi bar nešto obrisao, ili zna da nije na teritoriji određene zemlje, pa mu je svejedno šta će da ostane, jer ne možete da uđete u trag DNK, rekao je on.

(Fonet/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track