HRVATSKI MEDIJI O PRESUDI ŠEŠELJU: Ispada da je nevin proveo 12 godina u zatvoru!
Foto: Beta

Lider radikala oslobođen svih optužbi

HRVATSKI MEDIJI O PRESUDI ŠEŠELJU: Ispada da je nevin proveo 12 godina u zatvoru!

Politika -
Haški tribunal danas, četiri godine od završetka suđenja, oslobodio je odgovornosti Vojislava Šešelja po svih 9 tačaka optužnice, a u prostorijama Srpske radikalne stranke vlada prava euforija nakon što je izrečena presuda.

Hrvatski mediji komentarišu da po "ovoj presudi Haga ispada da je ratni huškač 12 godina proveo nevin u pritvoru".

Jutarnji list na udarnom mestu objavio je oslobađajuću presudu Šešelju u Haškom tribunalu pod naslovom "Šok u Hagu: Šešelj je slobodan čovek".

"Vojislav Šešelj je po izricanju ove presude slobodan čovek", preneo je Jutarnji reči predsednika sudskog veća Žan Klod Antonetija.

Zagrebački portal Index.hr izvestio je kratko da je Haški tribunal odlučio da "četnički vojvoda Vojislav Šešelj nije kriv po svim tačkama optužnice".

Hrvatska radio televizija javila je da je Šešelj nepravosnažno oslobođen odgovornosti za ratni zločin uz konstatacije da je lider radikala po oslobađanju na vom tviter nalogu nastavio da provocira "u svom klasičnom tonu".

Agencija Hina je prenela vest o oslobađajućoj presudi Šešelju po svim tackama optužnice citirajući u naslovu stav tužilaštva koje je navelo da je "Velika Srbija politički, a ne zločinački cilj", dok je agencija Fena kratko javila da je lider radikala oslobođen.

I sarajevski portal Klix.ba na udarnom mestu donosi informaciju da je pretresno veće Haškog tribunala oslobodilo Šešelja po svih devet tačaka optužnice, pa time i za zločine za koje se teretio da je počinio na području BiH.

Da je Haški tribunal oslobodio Šešelja po svim tačkama optužnice preneli su crnogorski mediji, a veoma posećeni portal CdM je objavi i njegov tvit upućen hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović u kome je poziva da se spremi za njegovu skoru zvaničnu posetu.

Sarajevski Dnevni avaz, takođe, je preneo kao udarnu vest o oslobađajućoj presudi Šešelju u Haškom tribunalu, uz tvit lidera radikala u kome kaže: "Sto vaša kazna bude veća. to će moja ideologija Velike Srbije biti veća".

Radio televizija Republike Srpske je vest o oslobađanju Šešelja prenela pod naslovom "Šešelj nije ni za šta kriv".

Portal banjalučkih Nezavisnih novina, takođe, je objavio da je Šešelj oslobođen optužbe po svim tačkama uz prikaz njegovog tvita na kojem je poručio: "Kako čujem bitka je izgleda završena".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track