MINISTAR POLICIJE HR OSTOJIĆ: Zabrana putničkog saobraćaja je odgovor Srbiji na njihove mere
Foto: Profimedia

Stop za sprski pasoš i tablice

MINISTAR POLICIJE HR OSTOJIĆ: Zabrana putničkog saobraćaja je odgovor Srbiji na njihove mere

Politika -
Ostojić je to izjavio nakon što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na graničnom prelazu Batrovci objavio da je Srbija od ponoći primenila kontramere na jednostranu odluku hrvatske vlade da zatvori granice prema Srbiji

ZAGREB - Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da zabrana ulaska u Hrvatsku za putničke automobile i autobuse srpskih registracija predstavlja "odgovor Srbiji".

Ostojić je to izjavio nakon što je noćas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na graničnom prelazu Batrovci objavio da je Srbija od ponoći primenila kontramere na jednostranu odluku hrvatske vlade da zatvori granice prema Srbiji. Te mere podrazumevaju zabranu ulaska teretnih vozila registrovanih u Hrvatskoj i u bilo kojoj zemlji, a koja prevoze robu proizvedenu u Hrvatskoj, naveo je Stefanović.

On je precizirao da se to odnosi na sve granične prelaze i da predstavlja prvu od paketa vladinih mera kao odgovor, kako je rekao, na ekonomsku agresiju Hrvatske.

Stefanović je istakao i da je Srbija spremna da u svakom trenutku opozove ovu odluku ukoliko Hrvatska postupi po pravilima EU i omogući teretni saobraćaj vozila ne samo iz Srbije nego i iz drugih zemalja.

Na graničnom prelazu Bajakovo posle početka primene mera Vlade Srbije prema Hrvatskoj u tu zemlju onemogućen ulaz svima koji imaju srpski pasoš.

Kako prenosi RTS, hrvatski mediji su ranije javili da je do zastoja u putničkom saobraćaju na granici sa Srbijom došlo zbog "problema sa računarskim sistemom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track