NOVI SPISAK: Na saslušanju još desetak pevača
Foto: Kurir štampano

Nastavlja se akcija poreznika

NOVI SPISAK: Na saslušanju još desetak pevača

Politika -
Estrada godišnje utaji čak 87 miliona evra jer ne prijavljuje stvarne prihode

Poreska uprava nastaviće danas češljanje imovine estradnih ličnosti, a na spisku je još desetak pevača i pevačica, koji će morati da dokazuju bogatstvo kojim se javno hvale.

Podsetimo, prošlog utorka Poreska uprava započela je akciju utvrđivanja da li su pevači platili porez na honorar za novogodišnju noć, a koji su, bar prema pisanju medija, iznosili i do 50.000 evra. Grube procene stručnjaka pokazuju da srpska estrada godišnje utaji čak 87 miliona evra jer ne prijavljuje stvarne prihode.

Prva je iskaz dala Sandra Afrika, koja je pozvana jer ima vilu, dva „džipa“, gliser, luksuzni nakit i skupocenu garderobu. Međutim, na ispitivanju ova pevačica je tvrdila da peva za džabe, da je BMW X6 dobila od dečka, a da joj „mercedes S320“ poklonila baba. Poreklo imovine dokazivala je i „novosadska barbika“ Nataša Bekvalac, koja se kasnije vajkala da „joj je otac Dragoslav dao pare za stan“, koji je nedavno kupila.

O imovini je „pevao“ Miroslav Ilić, koji je kasnije rekao da je „čist kao suza“, ali i Rada Manojlović, koja se žalila da „vozi stari ‚pežo‘“ i „da živi kao podstanar“. Pevačica Jelena Karleuša je na davanje iskaza došla noseći, umesto papira, modni magazin jer, kako je rekla, „ima samo čist obraz“! Poslednji su iskaz dali Vera Matović i Željko Joksimović, koji se na poziv odazvao noseći fasciklu sa papirima. Joksimović je sa inspektorima bio čak četiri sata jer je, kako je novinarima kasnije objasnio, „mnogo zaradio“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track