(FOTO) POSLE 10 GODINA PONOVO U SRBIJI: General Lazarević sleteo u Niš
Foto: Mod.gov.rs

Prve fotografije sa slobode

(FOTO) POSLE 10 GODINA PONOVO U SRBIJI: General Lazarević sleteo u Niš

Politika -
Avion sa generalom Vladimirom Lazarevićem, u kojem su se pored njega nalazili i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ministar pravde Nikola Selaković, sleteo je oko 13.30 časova na aerodrom Konstantin Veliki u Nišu.
1 / 6 Foto: Mod.gov.rs

Generala Vladimira Lazarevića koji je 10 godina proveo u zatvoru u Hagu, na niškom aerodromu sačekaće predstavnici udruženja veterana ratova u bivšoj Jugoslaviji.

General Vladimir Lazarević, Foto: mod.gov.rs
General Vladimir Lazarević, Foto: mod.gov.rs

Na niški aerodrom je došao i bivši premijer Srbije i podpredsednik vlade Jugoslavije Nikola Šainović.da se pozdravi sa generalom Lazarevićem.

Ratni veterani okupiće se u 14.00 na platou ispred zgrade niškog Univerziteta kako bi organizovano otišli na aerodrom da sačekaju Lazarevića koji je odslužio zatvorsku kaznu za zločine na Kosovu.

Lazarević je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2005. godine, gde je posle četiri godine osudjen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina. Osudjen je po komandnoj odgovornosti, jer je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine bio komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je ranije da će general Lazarević biti pušten na slobodu 3. decembra, zato što mu tada ističu dve trećine izdržane kazne. Ljajić je potvrdio da je Lazarević ozbiljno bolestan, ali da će biti oslobodjen jer je ispunio uslov za puštanje na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track