PUTIN POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Dalji razvoj saradnje i posle izbora u Srbiji
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

PUTIN POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Dalji razvoj saradnje i posle izbora u Srbiji

Politika -

MOSKVA - Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Predsednik Rusije je u kratkom obraćanju, pre nego što su razgovori nastavljeni iza zatvorenih vrata, "u četiri oka", rekao da nema sumnje da će se prijateljski odnosi dve zemlje dalje razvijati i posle predstojećih predsedničkih izbora u Srbiji.

On je, pozdravljajući premijera Vučića, rekao da je uveren da će predstojeći predsednički izbori u Srbiji biti organizovani "na najvišem nivou".

Bez obzira kako se bude razvijala politička situacija, bez sumnje je da će se naši odnosi razvijati pozitivno", kazao je Putin i dodao da će razvoj odnosa dve zemlje biti u pozitivnom i prijateljskom duhu, uz međusobno poštovanje.

Rekao je da je zajedničkim naporima ostvarena bolja spoljnotrgovinska razmena. Prema njegovim rečima, radi se o rastu trgovinske razmene, koja je, istakao je, ostvarena pre svega naporima srpskog premijera i njegove vlade.

Taj rast je, kako je dodao, ostvaren zahvaljujući rastu izvoza srpske robe, ponajviše poljoprivrednih proizvoda.

Takođe je konstatovao da dve zemlje imaju zajedničke projekte za koje smatra da se dobro razvijaju. Najavio je da će sa Vučićem razgovarati i o situaciji u regionu, dodajući da "Rusija vidi da je došlo do zaoštravanja".

(FOTO) VUČIĆ U MOSKVI: Premijer Srbije sastao se s Putinom

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track