PREDSEDNICA DSS TRAŽI VANREDNE IZBORE: Evrointegracije treba hitno prekinuti
Foto: Nebojša Mandić

Ne u EU

PREDSEDNICA DSS TRAŽI VANREDNE IZBORE: Evrointegracije treba hitno prekinuti

Politika -
Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da je, nakon ruskog "Ne" rezoluciji o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN, doživela krah politika Vlade Srbije "EU nema alternativu"

BEOGRAD - DSS je ocenila i da su se "zaklinjanja predsednika Vlade da su Velika Britanija, SAD, Francuska, Nemačka naši prijatelji, pokazala kao prazne reči".

"Srbiji je potrebna drugačija politika i prekid evropskih integracija. S obzirom na to da Vlada ; Srbije nije sposobna da izvrši taj zaokret, neophodno je raspisavanje vanrednih parlamentarnih izbora", ocenila je predsednica te stranke, Sanda Rašković Ivić.

"Ruskim 'Ne' rezoluciji o Srebrenici sprečeno je da se srpskom narodu pripiše genocidnost i to voljom država koje su počinile najveće zločine u istoriji čovečanstva.

Rusija je time odbranila srpske nacionalne, državne interese Srbije i zaustavila napade i pritiske na Republiku Srpsku koji bi usledili da je rezolucija prihvaćena", ocenila je Rašković Ivić.

Ona je rekla da Srbija zahvalnost duguje i Kini, zbog njene konstuktivne uloge. Kin je u današnjem galsanju u UN bila uzdržana. "Danas je postalo sasvim jasno, i onima koji su do sada bili u dilemi, ko su srpski prijatelji, a ko nisu: stav o rezoluciji ih je jasno razvrstao na dve strane.

Očigledno je da Srbija u Rusiji ima strateškog saveznika, a da Evropska unija radi protiv vitalnih srpskih interesa", piše u saopštenju DSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja