SRAMAN POTEZ: Vladimir Ðukanović slagao za ostavku, prima dve plate
Foto: Fonet

Naprednjak na mufte dobija 65.000

SRAMAN POTEZ: Vladimir Ðukanović slagao za ostavku, prima dve plate

Politika -
Poslanik SNS tvrdi da je podneo ostavku u DLS, međutim podaci pokazuju da i dalje sedi u dve fotelje. U vreme štednje, dok narod grca, on mesečno inkasira 165.000 dinara

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Ðukanović uhvaćen je u laži - iako se još u avgustu pohvalio da je podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine Državne lutrije Srbije, podaci pokazuju da još sedi u dve fotelje i prima dve plate!Ðukanović se hvalio da je među prvima poslušao savet premijera i stranačkog šefa Aleksandra Vučića i podneo ostavku u Državnoj lutriji Srbije, ali, prema podacima sa sajta ovog JP, on to do danas nije učinio! On i dalje prima dve plate - u Skupštini i DLS, pa mesečno inkasira više od 165.000 dinara.- Dao sam ostavku u Državnoj lutriji. Nemam problem s tim, istog dana, posle odluke GO - rekao je svojevremeno Ðukanović na TV Hepi, a o svojoj ostavci je govorio i:- Mada je rok bio da se svi izjasnimo do 15. septembra, ja sam se izjasnio odmah. SNS nije osnovana da bi udomila članove, već smo tu da nešto promenimo.

Međutim, Ðukanović je grubo obmanuo javnost, ali i vrh SNS, jer se i danas, pet meseci kasnije, nalazi na mestu predsednika Skupštine DLS, što se može videti i po zapisnicima sa sednica. Poslednja sednica Skupštine Lutrije održana je u novembru, a njoj je prisustvovao upravo poslanik SNS.Podsetimo, premijer Vučić je na sednici GO tokom avgusta pokrenuo inicijativu da članovi SNS sa više plaćenih funkcija zadrže samo jedno mesto. Rok da funkcioneri podnesu ostavku bio je 15. septembar, a kontrola je poverena predsedniku IO Radomiru Nikoliću. On je tada kazao da će funkcioneri koji ne podnesu ostavku na duplu funkciju u propisanom roku biti isključeni iz stranke.Pozvali smo Nikolića da vidimo hoće li Ðukanović biti kažnjen, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Vladimir ÐukanovićOTIŠAO BIH JA, AL‘ MI NE DA VLADA!Vladimir Ðukanović za Kurir tvrdi da je podneo ostavku.- Podneo sam ostavku čim je stranka zatražila. Sad je na Vladi hoće li me razrešiti ili ne. Čeka se odluka Vlade - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track