SRBIJA SPREMNA ZA OTVARANJE POGLAVLJA: Vučić danas u Briselu na Međuvladinoj konferenciji
Foto: Zorana Jevtić

Niz bilateralnih susreta tokom dvodnevne posete

SRBIJA SPREMNA ZA OTVARANJE POGLAVLJA: Vučić danas u Briselu na Međuvladinoj konferenciji

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u dvodnevnoj poseti Briselu gde će prisustvovati Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije.

Vučić će tom prilikom imati bilateralne susrete sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Slovačka, koja trenutno predsedava Evropskim savetom, poručuje da nema promena u planu da se u ponedeljak, 18. jula, u Briselu održi Međuvladina konferecija, na kojoj bi Srbija trebalo da otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU.

U izjavi za Tanjug, portparolka slovačkog predsedavanja EU Renata Goldirova potvrdila je da je u Briselu sve spremno za Međuvladinu konferenciju sa Srbijom.

"Međuvladina konferencija će se održati kako je i planirano. Unapred se radujemo otvaranju dva nova poglavlja sa Srbijom", izjavila je Goldirova za Tanjug.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja