Vučić i Kirbi: Poseta Kosovu izuzetno značajna
Foto: Dragan Kadić

Sastanak

Vučić i Kirbi: Poseta Kosovu izuzetno značajna

Politika -
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi naglasili su na sastanku važnost evropskog puta Srbije i briselskog dijaloga za napredak na tom putu

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi naglasili su danas na sastanku u Beogradu važnost evropskog puta Srbije i briselskog dijaloga za napredak na tom putu i saglasili se da je jučerašnja poseta premijera Kosovu imala izuzetan značaj, saopštila je Vlada.

U saopštenju posle sastanka Vučića i Kirbija navodi se da su razgovarali o nekoliko tema koje se tiču budućnosti Srbije, posebno ekonomske.

Kirbi je rekao da SAD podržavaju napore koje Vlada Srbije ulaže da unapredi finansijsku situaciju i daju podršku borbi protiv sive ekonomije, piše u saopštenju.

Vučić i Kirbi razgovarali su o stranim investicijama, posebno američkih kompanija "Esmark" i "Delfi" i kako one mogu da pomognu da se zadrže stara i otvore nova radna mesta u Srbiji.

Istaknuta je važnost uloge Srbije za regionalnu stabilnost, posebno Bosne i Hercegovine, piše u saopštenju. Predsednik Vlade Srbije i ambasador SAD razgovarali su i o prošlonedeljnim terorističkim napadima u Francuskoj.

Saglasili su se da je potreban zajednički rad na borbi protiv terorizma i da Srbija ima ključnu ulogu u borbi protiv terorizma i stranih boraca u regionu, ali i šire. Ambasador Kirbi uručio je Vučiću ličnu novogodišnju i božićnu čestitku Baraka Obame, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track