Vučić: Radujem se dolasku članova Predsedništva BiH
Foto: Tanjug Tanja Valič

Posle sastanka sa Dodikom

Vučić: Radujem se dolasku članova Predsedništva BiH

Politika -
Odgovarajući na pitanje u vezi sa najavljenim sastankom s članovima Predsedništva BiH 22. ili 23. jula, a imajući u vidu napad u Srebrenici, premijer je ponovio da to što je prošao u Potočarima nije bilo nimalo lako, ali da se ne živi u prošlosti

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se raduje dolasku članova Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) u Beograd, i poručio da se u prošlosti ne živi.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa najavljenim sastankom s članovima Predsedništva BiH 22. ili 23. jula, a imajući u vidu napad u Srebrenici, Vučić je ponovio da to što je prošao u Potočarima nije bilo nimalo lako, ali da se ne živi u prošlosti. "Naše službe bezbednosti imaju potpuno sklopljenu sliku, ali ćutimo i čekamo da vidimo šta će reći organi BiH... To nam je nauk za budućnost, u prošlosti se ne živi. Radujem se susretu s članovima Predsedništva. Verujem da ćemo u otvorenim razgovorima razmotriti zajedničku budućnost i šta možemo da uradimo u saradnji dve zemlje", rekao je Vučić.

Kako je istakao regionu je potreban mir i to je "nasušna potreba svih naših naroda i ključni uslov ekonomskog napretka". "To je ključna stvar da bismo mogli da govorimo kako ćemo da menjamo sopstvene navike, šta još treba da uradimo. Imamo mnogo važnih i dobrih razgovora da uradimo. Sastanak ćemo iskoristiti za pripreme za nastavak Berlinske konferencije u Beču, za nastavak razgovora sa Merkel...", rekao je Vučić.

Trojica članova Predsedništva BiH odazvali su se pozivu premijera Srbije Aleksandra Vučića da dođu u Srbiju, a hrvatski predstavnik kolektivnog šefa države Dragan Čović najavio je juče da bi to trebalo biti 22. Ili 23. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track