VUČIĆ SA LAVROVIM: Srbija i Rusija su uvek kroz istoriju bile saveznici i to će i ostati
Foto: Zorana Jevtić

Na marginama samita OEBS u Beogradu

VUČIĆ SA LAVROVIM: Srbija i Rusija su uvek kroz istoriju bile saveznici i to će i ostati

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se, na marginama samita OEBS u Beogradu, sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

Premijer Vučić je, na zajedničkoj konferenciji u vili "Bokeljka", istakao da Republika Srbija i Ruska federacija tradicionalno imaju dobre odnose i da je ova poseta to i potvrdila.

Foto: Kurir/Zorana Jevtić
Foto: Kurir/Zorana Jevtić

"Dug Srbije prema Gaspromu od 20 miliona evra vratićemo do kraja godine, a još 6,5 miliona početkom iduće, dok će dug NIS-a od 23 milijarde dinara biti namiren u ratama do 2018. godine. Srbija dugove ume da vraća i ispunjava svoje obaveze. Zahvalni smo Rusiji na podršci u UNESCO i Savetu bezbednosti UN. Razvijamo dalje naše odnose i želimo da budu još dinamičniji, pogotovo u ekonomskoj sferi", rekao je Vučić i dodao da je ponosan što je premijer Rusije Dmitrij Medvedev prihvatio njegov poziv da u drugoj polovini sledeće godine poseti Srbiju.

"Ovo je dobra vest i potvrda realizovanja zajedničkig projekata", rekao je srpski premijer.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je dodao da Srbija i Rusija jedna drugu uvažavaju i da stalno podižu političke dijaloge na viši nivo.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Naši odnosi nisu opterećeni ispolitizovanim mišljenjima. Prošle godine se naša robna razmena drastično pojačala, što je odličan znak, jer se ta tendencija i nastavlja. Rusija nastavlja da sakuplja investicije za Srbiju, pogotovo u naftno-gasnoj sferi", naveo je Lavrov i dodao da su Srbija i Rusija uvek kroz istoriju bile saveznici i da će to uvek i ostati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track