"SRBINU SA KiM IZVADILI SRCE, ŽENU SILOVALO 5 ALBANACA" Tragična sudbina porodice sa Kosova koja je POTRESLA SRBIJU
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"SRBINU SA KiM IZVADILI SRCE, ŽENU SILOVALO 5 ALBANACA" Tragična sudbina porodice sa Kosova koja je POTRESLA SRBIJU

SRBI NA KIM -

Potresna poema po istinitom događaju o neverovatnoj životnoj tragediji jedne srpske porodice na Kosovu i istovremenim monstruoznom zločinu Albanaca i neobičnom iskustvu nemačkog državljanina Johana Vagnera ugledala je svetlost dana 2006. godine i ostavila celu Srbiju bez teksta.

Autor ove poeme, književnik i novinar Veselin Dželetović govorio je da je čuo tu priču 2 godine ranije i da mu se to taložilo da bi na kraju napisao poemu za svega 2 sata.

U svom gostovanju na Kurir televiziji Dželatovič je podelio intimne detalje o tragičnom događaju koji je bio okidač za stvaranje ove poetske i istinito emotivne priče.

- Slučajno sam se 2004. susreo sa jednim Nemcom, kojem je ugrađeno srce kidnapovanog Srbina sa Kosova i Metohije, žrtve trgovine organima. Čuvši njegovu priču ja sam zanemeo. On je želeo da pomogne porodici tog čoveka čije srce nosi. Otišao je u posetu njegovoj porodici i susreo se sa njegovim sinom, malim dečakom. Taj susret je bio toliko potresan, da je srce, po rečima tog Nemca htelo da mu iskoči iz grudi, kao da su šavovi operacije popucali. Srce je prepoznalo to dete. Da li je to njegova autosugestija ili srce pamti? - upitao je Dželetović, a potom nastavio tragičnu priču:

Veselin Dželetović
foto: Kurir televizija

- Kidnapovani ljudi su bili prinuđeni da potpišu da su dobrovoljni donori organa, pa su Albanci trgovinu organa nekako uvodili u legalne tokove. Nemac dugo nije mogao da se smiri jer je supruga čoveka čije srce nosi izvršila samoubistvo. Nju je silovalo petoro Albanaca. Sveštenik je odbio da održi opelo. Ja sam rekao da ona nije izvršila samoubistvo, već je branila čast. Patrijarhalna pravoslavna žena takvo poniženje jednostavno nije mogla da izdži. Ne možemo reći da su Stevan Sinđelić i major Stepić izvršili samoubistvo. Isto tako to ne možemo reći za tu ženu - zaključio je Dželetović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:54

KORISTE SISTEM ANAKONDE NA KiM, KAKO BI ISPRAZNILI PROSTOR OD SRBA! Petronijević: Kurti ne radi ništa sam, zamazuju oči Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track