POČELA PODELA PAKETA: 500 prokupačkih porodica dobija pomoć u hrani!
Foto: Milne đorđević

Pomoć najugorženijama

POČELA PODELA PAKETA: 500 prokupačkih porodica dobija pomoć u hrani!

Srbija -
Pakete su obezbedili Crveni krst Srbije i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. I u ovoj akciji podelićemo po 500 paketa sa životnim namirnicima, isto toliko higijenskih paketa i svako domaćinstvo dobiće po 10 kilograma brašna, kazala je sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dušica Dinić

PROKUPLJE- Crveni krst Prokuplje u saradnji sa Stručnom službom mesnih zajednica započeo je podelu humanitarnih paketa za 500 domaćinstava sa teritorije prokupačke opštine.

- Pakete su obezbedili Crveni krst Srbije i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. I u ovoj akciji podelićemo po 500 paketa sa životnim namirnicima, isto toliko higijenskih paketa i svako domaćinstvo dobiće po 10 kilograma brašna – kazala je sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dušica Dinić.

Ona je objasnila da su kroz ovu humanitarnu pomoć sagledana domaćinstva koja nisu korisnici narodne kuhinje, ni korisnici novčane pomoći, naglašavajući da su prioritet imala staračka i domaćinstva sa udaljenih seoskih područja, kao i invalidna lica i samohrani roditelji.

Podelu paketa na seoskom području vršiće Stručne službe mesnih zajednica Opštine Prokuplje.

- Zaposleni u našoj Službi poznaju situaciju na terenu i pružiće svaku vrstu pomoći u podeli humanitarnih paketa. Distribucija se obavlja preko sedam mesnih kancelarija i na taj način biće pokriveno 86 mesnih zajednica- objasnio je direktor Stručne službe mesnih zajednica Opštine Prokuplje Ivica Krstović.

Spiskovi za podelu pomoći urađeni su prema kriterijumima Crvenog krsta Srbije a pored Stručne službe mesnih zajednica, konsultovan je i Centar za socijalni rad Prokuplje, zatim udruženja koja okupljaju invalidna lica i samohrane roditelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track