ŠTA KAŽU GRAĐANI: Iznenađeni smo koliko je urađeno, Krupanj je ipak samo zabačeno mesto
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Grad drugačiji 100 odsto

ŠTA KAŽU GRAĐANI: Iznenađeni smo koliko je urađeno, Krupanj je ipak samo zabačeno mesto

Srbija -
Obnovljene su kuće, putevi pogođeni poplavama, sprovedena je sanacija klizišta. U grad je došla fabrika "Džinsi"...

KRUPANJ - Građani Krupnja zadovoljni su obnovom posle katastrofalnih poplava koje su u maju prošle godine pogodile ovu opštinu, te posebno zahvaljuju Vladi na brzoj pomoći.

"Od maja prošle godine kada su nas zadesile poplave Vlada je dosta napora uložila i situacija u našoj opštini se značajno popravila", istakao je u izjavi Milovan Ivanović iz Krupnja.

On je ukazao da su obnovljene kuće, putevi koji su bili pogođeni poplavama, da je sprovedena sanacija klizišta.Takođe je dodao da je premijer Aleksandar Vučić u Krupanj doveo fabriku "Džinsi", što je, kako je ocenio, uticalo na ekonomski razvoj opštine i bolji život građana. "Svi građani Krupnja su iznenađeni ovakvom pomoći i zalaganjem premijera i Vlade. Stanje u gradu je mnogo bolje", podvukao je Ivanović.

Stariji žitelj Krupnja Živorad Sredojević ističe da je stanje, 14 meseci posle poplava, dobro, te izražava zadovoljstvo reakcijom Vlade Srbije. "Vlada nam je dala puno", rekao je on. Ljubica Gošić rekla je da je situacija u Krupnju sada odlična, podsetivši da je bilo strašno maja prošle godine. "Sada je Krupanj drugačiji 100 odsto. Prezadovoljan sam reakcijom Vlade i očekujemo samo kanalizaciju da se uradi", istakla je ona.

Preduzetnik Bratislav Matić, koji je istakao da nije pripadnik niti jedne stranke, posebno je pohvalio premijera Vučića, rekavši da mu je zahvalan jer je mnogo uradio za Krupanj. "Lično sam iznenađen koliko je urađeno, jer je Krupanj ipak samo zabačeno mesto. Očekivao sam da dolaze političari i zaborave naš grad čim ga napuste. Po mom mišljenju, s obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji, dosta je urađeno", rekao je on.

Istovremeno ukazuje da je najveći problem Krupnja nezaposlenost. Matić, koji, kako kaže, zapošljava 14 ljudi, ukazuje da omladina, zbog nepostojanja radnih mesta, odlazi iz Krupnja i da se to treba sprečiti.

Premijer Vučić danas je, zajedno sa ministarkom za građevinarstvo, infrastrukturu i saobraćaj Zoranom MIhajlović, obišao u Krupnju jednu kuću koja je izgrađena jednom stanovniku koji je usled klizišta ostao bez doma, jedan staklenik, i potom prisustvovao otvaranju puta Korenita-Krupanj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track