Zajedno za Šumadiju hoće sa SPS i Preokretom
Foto: Tanjug

Koalicija

Zajedno za Šumadiju hoće sa SPS i Preokretom

Srbija -
Stranka još u predizbornoj kampanji najavila da će nezavisno od izbornog rezultata razgovarati sa socijalistima i koalicijom Preokret u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Predsednik Gradskog odbora u Kragujevcu stranke "Zajedno za Šumadiju" Saša Milenić najavio je razgovore o budućoj koaliciji na gradskom nivou sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i koalicijom Preokret.

Milenić je rekao da je ta stranka još u predizbornoj kampanji najavila da će nezavisno od izbornog rezultata ozbiljno razgovarati sa socijalistima i koalicijom Preokret u Kragujevcu.

"Razlog je i u dosadašnjoj saradnji, ali i u potvrđenoj programskoj bliskosti u pogledu stavova prema daljem razvoju Kragujevca", rekao je Milenić i dodao da će već danas početi razgovore o većini u Skupštini grada.

On je izrazio zadovoljstvo zbog, kako je rekao, pobedničkog rezultata koji je na lokalnim izborima ostvarila lista "Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac URS" i ocenio da je Kragujevac "evropski vrh današnje Srbije".

Predsednik Gradske odbora SPS-a u Kragujevcu Zoran Prokić rekao je da je ta stranka nezaobilazan faktor u formiranju nove gradske vlasti. "Razgovore ćemo sigurno obaviti, jer mi smo bili partneri koalicije 'Zajedno za Kragujevac' u dva mandata i bez potpisanog sporazuma, što znači da smo bili veoma pouzdan partner u donošenju odluka koje su u interesu građana Kragujevca", rekao je Prokić.

Prema njegovim rečima, koalicija SPS-PUPS-JS u Kragujevcu je osvojila deset odborničkih mandata, što je za dva više nego 2008. godine.

Prema nezvaničnim podacima Gradske izborne komisije, lista "Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac URS" na lokalnim izborima osvojila je 37,28 odsto glasova, odnosno 37 mandata u gradskoj skupštini.Lista koalicije oko SPS-a osvojila je deset odborničkih mandata, a lista "Čedomir Jovanović Preokret dr Zoran Todorović" imaće pet mandata.

U Skupštini grada Kragujevca ima ukupno 87 odborničkih mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track