DS i SPS obezbedile većinu u Leskovcu

Ponovo na vlasti

DS i SPS obezbedile većinu u Leskovcu

Srbija -
Novu koaliciju činiće i dva odbornika Narodne partije Maje Gojković, a računa se i na jednog odbornika Reformističke stranke i jednu odbornicu URS koja je prešla u DS

LESKOVAC - Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) obezbedile su većinu u Skupštini Leskovca i konstitutivna sednica gradskog parlamenta biće zakazana za 1. jun, najavljeno je danas iz tih stranaka.

DS i SPS su bile vlast u Leskovcu i u prošlom mandatu.

U zajedničkom saopštenju predsednika gradskog odbora DS i aktuelnog gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i prvog čoveka SPS i aktuelnog predsednika Skupštine grada Živojina Stefanovića navodi se da će okosnicu buduće koalicije činiti te dve stranke.

Leskovačka skupština ima 75 odborničkih mesta. DS je na izborima 6. maja osvojila 22, a SPS 12 mandata.

Prema saznanjima agencije Beta, novu koaliciju činiće i dva odbornika Narodne partije Maje Gojković, koja je na izborima nastupala u koaliciji sa Ujedinjenim regionima Srbije (URS), a računa se i na jednog odbornika Reformističke stranke, koja je takođe nastupala u okviru URS i na jednu odbornicu URS, koja je prešla u DS.

Agenciji Beta je potvrđeno da su sinoć vođeni razgovori i sa predstavnicima Nove Srbije i Jedinstvene Srbije, koje imaju po četiri odbornika, ali dogovor nije postignut.

Jedan od funkcionera DS, koji je zahtevao anonimnost, rekao je da se neće dozvoliti ucene "malih" partija i izrazio uverenje da će vladajuća koalicija dan pre konstitutivne sednice imati više od 45 odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track