HUMANO: Žandarmi dali 200.000 za decu obolelu od raka
Foto: M.M.

Niški odred Žandarmerije posetio Dečju kliniku

HUMANO: Žandarmi dali 200.000 za decu obolelu od raka

Srbija -

Malim pacijentima sam poželela da budu snažni i jaki kao ovi ljudi, jer uvek kada oni dođu, donesu sa sobom snagu i energiju, kaže direktorka bolnice

Malim pacijentima sam poželela da budu snažni i jaki kao ovi ljudi, jer uvek kada oni dođu, donesu sa sobom snagu i energiju, kaže direktorka Dečje klinike Emilija GolubovićPripadnici niškog odreda Žandarmerije obišli su juče decu koja se na onkološkom odeljenju Dečje klinike leče od raka i doneli im poklone.

Ali igračke i slatkiši nisu bili jedini dar jer su ovi humani ljudi donirali i 200.000 dinara za izgradnju novog hematonkološkog odeljenja ove zdravstvene ustanove. Direktorka Dečje interne klinike Emilija Golubović zahvalila je Žandarmeriji i istakla da mališanima mnogo znače njihove posete i darovi.- Malim pacijentima sam poželela da budu snažni i jaki kao ovi ljudi, jer uvek kada oni dođu, donesu sa sobom snagu i energiju - kazala je direktorka i dodala da je novčana donacija korak bliže završetku izgradnje ustanove za lečenje dece obolele od najteže bolesti:

- Spoljni radovi su završeni, ostaje sređivanje unutrašnjosti, za šta nam je potrebno 150.000 evra. Taj iznos je, zahvaljujući novcu koju smo dobili od Žandarmerije, već danas umanjen.Onkološko odeljenje trenutno zbrinjava dvadesetak mališana obolelih od raka, od kojih je desetoro u bolnici, dok ostali svakodnevno dolaze radi terapije.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja