Stojčić: Razočaran sam, niko da ponudi pomoć
Foto: Dado Djilas

Paljenje vranjskog pozorišta

Stojčić: Razočaran sam, niko da ponudi pomoć

Srbija -
Kao gradonačelnika Vranja, duboko sam iznenađen, čak i razočaran činjenicom da me juče niko nije kontaktirao, niko pozvao da pita šta se dogodilo i da eventualno ponudi nekakvu pomoć, rekao Miroljub Stojčić

VRANJE - Požar koji je juče ujutro progutao zgradu vranjskog Pozorišta "Bora Stanković", staru 120 godina, i dalje je tema svih razgovora u Vranju, a gradonačelnik Miroljub Stojčić kaže da je u najmanju ruku neprijatno iznenađen činjenicom što je srpska politička i kulturna javnost paljenje pozorišta "prihvatila tako hladno i nezainteresovano".

"Kao gradonačelnika Vranja, duboko sam iznenađen, čak i razočaran činjenicom da me juče niko nije kontaktirao, niko pozvao da pita šta se dogodilo i da eventualno ponudi nekakvu pomoć", rekao je Stojčić.

On kaže da će, bez obzira na tu činjenicu, insistirati da se istraga što pre okonča, kako bi osiguranje "Dunav" odmah izvršilo procenu štete, posle čega će grad Vranje, učiniti sve da se što skorije sagradi novo pozorište.

"Očekujemo pomoć i podršku svih, a najpre Vlade Srbije i brojnih državnih instutucija, institucija kulture, donatora, i prijatelja širom sveta, građana Vranja i vranjskog kraja, a posebno hiljade sugrađana koji su emotivno vezani za hram koji je izgoreo posle 120 godina", nastavlja gradonačelnik Vranja.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da je istraga u toku i da je ona intenzivna jer je problem jako kompleksan.

"Radimo intenzivno. Prikupljeno je dosta činjenica, što izjavama pojedinaca, što na terenu. Za sada je izvesno samo to da je požar podmetnut i da je vatra bila namenje diskoteci "Paladijum", koja se građevinski nadovezuje na zgradu pozorišta", kaže portparol Stamenković.

Diskoteka "Paladijum" je svoju baštu dosta pompezno otvorila 15. juna. Upućeni kažu da se tamo vikendom okupljalo i po 2.000 mladića i devojaka, zbog čega se u Vranju uveliko priča da su "ljuta konkurencija" i njeni "nezgodni momci" vlasniku diskoteke na ovaj način poslali poruku da se mane ovoga posla.

Za javnost u Vranju i neke medije, vlasnik diskoteke je izvesni gospodin Panajotović iz Beograda. Međutim u Agenciji za privredne registre kao vlasnik se vodi Slaviša Nikolić iz Vranja, koji je juče novinarima rekao da je i njemu interes da se istraga što pre okonča.

"Ja i moji drugovi nismo nikakvi mafijaši. Mi smo samo udružili sredstva i napravili jedno lepo mesto za okupljanje mladih. Oni koji treba da znaju upoznati su da je objekt poliven benzinom, a takođe dobro znaju ko stoji iza toga. Nama je, kao i svim građanima Vranja, interes da se istraga što pre okonča", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja