BEZ MUKE DO NAUKE: U Žitorađi održan šesti festival nauke
Foto: Dušan Ilić

znanje najveće bogatstvo

BEZ MUKE DO NAUKE: U Žitorađi održan šesti festival nauke

Srbija -

U organizaciji Srednje škole u Žitorađi juče je u Žitorađi održan šesti po redu festival nauke, pod sloganom ”Bez muke do nauke”. Mnogobrojne gosti i domaćini festivala su svim posetiocima pokazali i približili svoja znanja iz oblasti hemije, biologije, matematike, geografije, srpskog, poljoprivrede, ekonomije i dr. A pored toga posetioci su na festivalu mogli da vide glumačko umeće dramske sekcije Srednje škole koja je izvela predstavu ”Gospođa Ministarka”

foto: Dušan Ilić

Pored standardnih gostiju, ovaj sada već, tradicionalni festival imao je i neke novajlije. Učesnici ovogodišnjeg festivala bili su: Mikološko društvo ”Nissana”, Visoka poljoprivredna škola iz Prokuplja, Visoka škola strukovnih studija iz Leskovca, Prirodno-matematički fakultet odsek za biologiju i hemiju, Osnovna škola Toplički heroji iz Žitorađa, Pejkovca, Crnatova i Dečiji vrtić ”Prva radost” iz Žitorađe.

foto: Dušan Ilić

Direktorka Srednje škole Žitorađa Milica Andrejev zahvalila se svim gostima i posetiocima i rekla da ovo sad već jedan ozbiljan festival, i pritom se zahvalila lokalnoj samoupravi.

– Kada smo pre šest godina došli na ideju o osnivanju jednog ovakvog festivala hteli smo da tu učestvuju samo učenici naše škole, međutim iz godine u godinu mi smo došli do jednog ozbiljnog festivala. – rekla nam je Milica Andrejev, i obrazložila zašto se ovogodišnji festival održao u prostorijama škole.

foto: Dušan Ilić

– Prethodnih pet godina mi smo festival organizovali u saradnji sa Narodnom bibliotekom u prostorijama Doma kulture, međutim pošto smo hteli da ujedno na festivalu napravimo i promociju škole odličili smo da ovaj festival organizujemo u prostorijama škole.

foto: Dušan Ilić

Inače u svakoj učionici je bila po jedna radionica tako da su posetioci imali prilike da uživaju u raznovrsnom programu. Za nesebičnu pomoć iz Srednje škole su zahvalili osoblju Narodne biblioteke iz Žitorađe na saradnji, Aleksandru Stevanoviću, Tonić Nemanji i radiu Koprijan, Kancelariji za mlade iz Žitorađe, Mak Internationalu, Farmi Žitorađa, Ugostiteljskoj radnji Stošić Milana, i Lokalnoj samoupravi na pomoći u organizaciji.

foto: Dušan Ilić
foto: Dušan Ilić
foto: Dušan Ilić
foto: Dušan Ilić
foto: Dušan Ilić
foto: Dušan Ilić
foto: Dušan Ilić
foto: Dušan Ilić
foto: Dušan Ilić

(Kurir.rs/N.Tonić, foto: Dušan Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track