PODVIG NIŠKIH LEKARA! PO KIJAMETU ZA POLA SATA DOVEZLI PRVOG PACIJENTA IZ BRESTOVCA: Sneg je vejao, put je bio klizav ali njihova pomoć putnicima makedonskog autobusa značila je život
Foto: Youtube Printscreen Novosti

Pet ekipa poslali na mesto nesreće

PODVIG NIŠKIH LEKARA! PO KIJAMETU ZA POLA SATA DOVEZLI PRVOG PACIJENTA IZ BRESTOVCA: Sneg je vejao, put je bio klizav ali njihova pomoć putnicima makedonskog autobusa značila je život

Srbija -

BEOGRAD - Hitna pomoć iz Niša je sa čak pet ekipa intervenisala u saobraćajnoj nesreći kod Brestovca kraj Aleksinca, gde je rano jutros, oko 1.45 sati poginulo troje ljudi, a 28 povređeno kada je autobus iz Makedonije sleteo s puta i prevrnuo se na bočni deo vozila.

foto: Youtube Printscreen Novosti

Dve žene i dva muškarca su prevezena i smeštena u niški Klinički centar dok su ostali prebačeni u leskovačku bolnicu.

foto: Printscreen/RTS

Hitna pomoć iz Leskovca imala je veći broj intervencija u ovoj tragediji pa su pozvali i kolege iz Niša među kojima je bio i sam direktor Slavoljub Živadinović.

Doktorka Jadranka Trifunov kaže da je zaista poduhvat to što je prva ekipa dovezla jednog povređenog pacijenta u roku od pola sata, a znajući da je u tim trenucima vejao sneg.

- Sneg je napadao nekoliko santimetara i kolovoz je bio klizav tako da je ta prva ekipa zaista interventno regovala, a poznato je da Brestovac nije blizu Niša. Mi smo poslali još jednu ekipu, ali nas je leskovačka Hitna pomoć pozvala jer je bilo potrebno uraditi veći broj intervencija. Tada smo dve ekipe ostavili u Nišu za svaki slučaj ako se nešto dogodi u gradu, a još tri su otišle u Brestovac. Među njima je u pomoć unesrećenima pritekao i direktor Živadinović - rekla nam je doktorka Trifunov.

Četvoro povređenih u niškom KC van životne opasnosti

Svo četvoro povređenih iz udesa autobusa kod Brestovca kraj Leskovca su makedonski državljani i nalaze se na odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru u Nišu. Dva muškarca i dve žene koji su smešteni u KC van su životne opasnosti.

Dežurna ekipa Urgentnog centra ih je prihvatila oko 3,30 sati. Prema prvim izjavama lekara kod njih su vidljivi prvi znaci izrazite hipotermije jer im je telo na hladnom vremenu izgubilo toplotu.

- Jedna putnica T. S. ima prelom preponskih kostiju dok je kod druge I. J. zabeležena teža multipla povreda kičme sa povredom grudnog koša. Muškarac R. D. preživeo je tešku povredu grudnog koša, a njegov saputnik T.T. ima nagnječenje tela. Prva tri sa teškim telesnim povredama. Primarna obrada završena oko 5h. Urađena dijagnostika i zbrinuti u reanimaciji Urgentnog centra a nakon toga raspoređeni i upućeni u kliniku za anesteziju KC Niš, rekli su nam u ovoj zdravstvenoj instituciji.

(M.S.)

Niška Hitna pomoć je u ovoj intervenciji koristila novo vozilo koje je doraslo zadatku i bez problema se probilo do mesta nesreće.

(Kurir.rs/M.S./Foto: Youtube Printscreen Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track