GROM SPALIO KUĆU U JAGODINI: Suknuo plamen visok 10 metara, progutao ceo sprat, čula se i detonacija, a evo u šta je udario! BAKA SPAVALA U PRIZEMLJU, NIJE ČULA NIŠTA (FOTO)
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

probudili je vatrogasci

GROM SPALIO KUĆU U JAGODINI: Suknuo plamen visok 10 metara, progutao ceo sprat, čula se i detonacija, a evo u šta je udario! BAKA SPAVALA U PRIZEMLJU, NIJE ČULA NIŠTA (FOTO)

Srbija -

JAGODINA - Posle velikog nevremena u Jagodini grom je zapalio krov jedne kuće.

Grom je sinoć, kako se pretpostavlja, pogodio metalnu šipku TV antene i napravio veliku rupu, a plamen je ubrzo izazvao požar i progutao gotovo ceo krov dvospratne privatne kuće.

Vatrogasci su, sa dva vozila, uspeli da ugase vatru, koja je napravila veliku materijalu štetu i zapretila objektima u susednim dvorištima. Posle snažnog udarca i detonacije, a plamen je bio visok desetak metara, ispričao je jedan od komšija.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

U celom naselju nestala je i struja, a oko zapaljene kuće okupio se veliki broj ljudi. Neki od njih kažu da se detonacija osetila i u drugim delovima grada. Na sreću, niko nije povređen.

U vreme udara groma u prizemlju kuće spavala je baka, koja tvrdi da ništa nije čula i da su je tek vatrogasci probudili.

Mlađi deo porodice otputovao je na more, tako da je, možda, veća tragedija izbegnuta.

Vatrogasci su za nekoliko sati uspeli da ugase vatru, ali zbog svake sigurnosti dežurali su tokom cele noći. Šteta je velika, ali tek će tokom dana biti utvrđena.

Uništen krov oko dimnjaka i tavan kuće

U toku nevremena, praćenog jakim pljuskom, grmljavinom i vetrom, sinoć oko 23 sata, grom je u Jagodini, u Ulici Jovana Skerlića, udario u kuću i zapalio krov. Nema povređenih, rečeno je danas u Vatrogasno spasilačkom bataljona. Uništen je veći deo krova, najviše oko dimnjaka i tavan kuće, a vatrogasci kažu da je "šteta prilična". Reč je dvospratnoj kući sa potkrovljem, a pretpostavlja se da je munju privukao metalni nosač krovne antene. Osim što su noćas intervenisali i dežurali, vatrogasci su i jutros proveravali ima li vatre. Kuće i zgrade u susedstvu nisu oštećene.

(Kurir.rs/RTS/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja