Najnovije vesti

3 BOMBE ZAOSTALE IZ NATO BOMBARDOVANJA PRONAĐENE U NIŠU: Radnici ih našli na gradilištu, stoje tu od 7. marta 1999, crnog dana u istoriji Niša
Foto: M.S.

moraju da se unište

3 BOMBE ZAOSTALE IZ NATO BOMBARDOVANJA PRONAĐENE U NIŠU: Radnici ih našli na gradilištu, stoje tu od 7. marta 1999, crnog dana u istoriji Niša

Srbija

NIŠ - Na gradilištu u niškom naselju Stevan Sinđelić ostale su još tri neeksplodirane kasetne bombe koje bi trebalo da uništi specijalna ekipa iz Beograda, saznajemo od radnika koji uz nadzor stručnjaka ovih dana obezbeđuju prostor za njihovo neutralisanje.

Ove bombe su zaostale iz NATO bombardovanja 1999. godine, a verovatno su tu bačene 7. maja koji se pamti kao crni dan u istoriji Niša kada je poginulo 15 civila.

- Prostor oko bombi je obezbeđen, a sada prebacujemo zemlju s jednog mesta na drugo kako bi ih ljudi iz specijalne ekipe bezbedno uništili - rekao nam je jedan od zaposlenih na gradilištu.

Prava panika se zbila 26. juna kada je oko 14,25 bagerista viljuškom mašine pogodio jednu kasetnu bombu koja je eksplodirala, a tada su bila srećom samo ošamućena od eksplozije tri radnika turske firme na građevini gde bi trebalo da niknu stanovi za pripadnike vojske i drugih bezbednosnih snaga.

Ove tri zaostale bombe su prema nezvaničnim informacijama nađene na dubini od 30 do 50 santimetara.

(Kurir.rs/M.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...