U SRPSKIM SREDINAMA NA KIM ŠEST NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONOM: Ukupno 32 obolela, 1 preminuo
Foto: EPA/JAN HETFLEISCH

epidemija korona virusa

U SRPSKIM SREDINAMA NA KIM ŠEST NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONOM: Ukupno 32 obolela, 1 preminuo

Srbija -

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji zabeleženo je šest novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 33, rečeno je danas u Kriznom štabu u Severnoj Mitrovici.

Dva nova slučaja zaraze zabeležena su u Zubinom Potoku gde do sada nije bilo slučajeva oboljevanja, dva u Zvečanu dok je po jedan u Severnoj Mitrovici i Leposaviću, rekao je epidemiolog Aleksandar Antonijević, prenosi portal Kosovo online.

U Severnoj Mitrovici ukupan broj obolelih je 18, u Zvečanu je devetoro zaraženo koronavirusom, u Leposaviću troje, dvoje u Zubinom Potoku, dok je jedan slučaj zabeležen Gračanici (Dobrotin), rekao je Antonijević.

Prema njegovim rečima, u Mitrovici je obolelo 14 muškaraca i četiri žene, u Zvečanu pet muškaraca i četiri žene, u Leposaviću dva muškarca i jedna žena, u Zubinom potoku dva muškarca i u Gračanici jedna žena.

Kako kaže, svi pacijenti su dobrog opšteg stanja i jedan pacijent biće uskoro otpušten iz Kliničkog centra u Nišu, a 17 pacijenata ima lakšu kliničku sliku i oni su smešteni u studentskom domu.

Osmoro pacijenata je smešteno na Infektivnoj klinici Severnoj Mitrovici i njihovo stanje ne zahteva dalji transport, jer takođe imaju lakšu kliničku sliku, dok je njih petoro transportovano u Kliničko-bolnički centar u Nišu, a dva pacijenta u Kliničko-bolnički centar u Beogradu.

Od ukupno 33 zabeležena slučaja zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, 32 su aktivna, dok je jedan pacijent iz Leposavića preminuo na klinici u Nišu.

(Kurir.rs/ Tanjuug/ FOTO: EPA/JAN HETFLEISCH)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track