Počela isporuka građevinskog materijala za 47 porodica putem Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica
Foto: vojvodina.gov.rs

Počela isporuka građevinskog materijala za 47 porodica putem Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica

Srbija -

Danas je počela isporuka građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja za 47 porodica koje su sredstva za ovu namenu ostvarile u junu ove godine, putem Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je porodicu Reljić, izbeglu iz Siska, koja gradi kuću u Ledincima.

„Pokrajinska vlada je preko Fonda u protekle četiri godine uspela znatno da uveća sredstva za pomoć izbeglim i raseljenim licima. Sva sredstva za sve programe su bespovratna. Veliko je zadovoljstvo videti novi početak za ovu i sve druge porodice koje smo pomogli“, kazao je Mirović.

On je podsetio na to da Pokrajinska vlada realizuje i brojne druge konkurse za pomoć izbeglim i raseljenim licima, poput programa za kupovinu seoskih kuća.

Predsednik je ocenio da je Pokrajinska vlada u protekle četiri godine vodila odgovornu socijalnu politiku.

„Više od milijardu dinara izdvajamo godišnje za oblast socijalne politike. Imamo kontinuitet ulaganja i iz godine u godinu povećavamo sredstva za ove namene“, izjavio je Mirović, ističući da je mandat ove vlade obeležila i dobra saradnja sa Кomesarijatom za izbeglice i migracije.

Direktor Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica Predrag Ćutilo kazao je ovom prilikom da je za programe stambenog zbrinjavanja Pokrajinska vlada od 2016. godine izdvojila 120 miliona dinara.

Predrag Reljić zahvalio je Pokrajinskoj vladi i Fondu što će, kako je naveo, nakon 25 godina podstanarskog života njegova četvoročlana porodica dobiti krov nad glavom.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track