SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI U ĆUPRIJI: Učitelj đacima uz domaći poslao i sliku one stvari pa se ovako pravdao! RODITELJI ZGROŽENI
Foto: Profimedia

radi više od tri decenije u prosveti

SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI U ĆUPRIJI: Učitelj đacima uz domaći poslao i sliku one stvari pa se ovako pravdao! RODITELJI ZGROŽENI

Srbija -

Roditelji insistirali da se učitelj udalji sa nastave

Učitelj N. N. (50), iz jednog mesta kod Ćuprije, uz domaći zadatak đacima i roditeljima na Vajber grupi poslao je i fotografiju svog polnog organa?!

Kako se saznaje, skandal se desio 27. oktobra, kada je jedan od roditelja ostao zatečen porukom sa slikom penisa koju je dobio od učitelja svog deteta. Odmah je obavestio policiju, koja je prijavu prosledila Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Nastavnik se pravdao da slabo poznaje "moderne tehnologije“ i da ne zna kako je sa zadacima "zakačio“ i prosledio fotografiju penisa.

- Roditelj jednog đaka javio mi je da je učitelj pustio fotografiju sa neprimerenim sadržajem. Pokazao mi je čak i poruku s tom slikom. Nisam imao kud nego da suspendujem učitelja i pokrenem disciplinski postupak. Kolega ne poriče da je to učinio. Ispričao mi je da to nije namerno uradio. Objasnio mi je da je u sklopu domaćih zadataka poslao i dve-tri fotografije koje su pratile zadatke, ali je "uletela“ i ta sporna slika. Kliknuo je na fotografiju greškom, nije ni primetio šta je poslao. Tek posle pola sata, kada je proverio da li su svi pogledali zadatke, šokirao se kad je video šta je poslao. Sliku je odmah izbrisao, ali su je roditelji i đaci već videli. Učitelj je zvao roditelje i izvinjavao se. Bilo mu je baš neprijatno - kaže direktor škole M.D.

On je dodao da su roditelji insistirali da se učitelj udalji sa nastave. Mnogi su bili pomirljivi i puni razumevanja, jer svakome može da se desi greška, dok su drugi tražili da se nastavnik kazni i otpusti iz škole. Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potvrdili su da je direktor škole pokrenuo disciplinski postupak protiv učitelja.

- Škola je odreagovala u skladu sa zakonima i propisima. Kolega radi više od tri decenije u prosveti. U njegovom slučaju evidentna je greška u baratanju savremenim tehnologijama, slabo se snalazio sa modernim telefonima i zbog toga se žalio i kolegama. Nije imao nameru, ali takav sadržaj ne bi trebalo da ima u telefonu. Fotografija je sačuvana kao dokaz u postupku - ističe direktor škole.

Kako se saznaje, škola je suspendovala učitelja na šest meseci dok traje disciplinski postupak, uz smanjenje plate za 30 odsto.

- Njegove kolege su i dalje u šoku. Neprijatna je situacija u kolektivu, utiče na ugled škole. Neki kažu da prosvetari koriste privatne telefone za službene potrebe, da škola nije obezbedila aparate. Međutim, imamo precizna uputstva, preporuka Ministarstva je da se naprave Vajber grupe zbog komunikacije sa roditeljima, kako ne bi dolazili u školu. Treba da se vodi računa šta je u telefonu i šta se prosleđije - napominje direktor.

Suspendovani nastavnik odbio je razgor s novinarima.

(Kurir.rs/Informer, J.A./ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja