BEOGRAĐANI DUPKE NAPUNILI SOKOBANJSKU BOLNICU: Tu leži 91 pacijent, u Čačku 145 pozitivnih, tri umrla
Foto: Beta/Saša Đorđević

kovid bilans

BEOGRAĐANI DUPKE NAPUNILI SOKOBANJSKU BOLNICU: Tu leži 91 pacijent, u Čačku 145 pozitivnih, tri umrla

Srbija -

SOKOBANJA - U bolnici za nespecifične plućne bolesti u Soko Banji, koja je pretvorena u kovid bolnicu, u protekla dva dana dovoženi su pacijenti iz Beograda, njih 91 ukupno, pa ova zdravstvena ustanova više nema slobodnih mesta za zaražene iz mesta u Nišavskom i Borskom okrugu koji gravitiraju prema ovoj ustanovi, izjavila je za Tanjug direktorka Vesna Milanović.

"U našoj bolnici trenutno se leči najviše pacijenata iz Beograda, ukupno 91, iz Negotina 22, Knjaževca 19, Aleksinca 16, Sokobanje 23, Kladova i drugih gradova Borskog i Nišavskog okruga po jedan ili dva, ukupno 175", rekla je za Tanjug doktorka Milanović.

Ona je dodala da je reč uglavnom o pacijentima sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, ali isto važi i za pacijente dovezene iz Beograda koji takođe imaju srednju ili tešku kliničku sliku, najčešće obostranu pneumnoniju.

"Ubacili smo nove krevete, ali u ovom trenutku mi više ne možemo da primamo nove pacijente ni iz Nišavskog, ni iz Borskog okruga koji gravitiraju prema našoj bolnici. Pacijenti iz Beograda su nam stigli bez prethodne najave, a ako tome dodamo i da su 10 medicinskih sestara i jedan lekar oboleli od kovida-19, jasno je da je u našoj bolnici situacija veoma teška", rekla je direktorka sokobanjske bolnice.

Podsetila je i da druga sokobanjska bolnica, za specifične plućne bolesti, nije u kovid statusu.

U Čačku 145 pozitivnih, tri osobe preminule

U Čačku je u poslednja 24 sata potvrđeno 145 novih slučajeva korona virusa na osnovu 515 testiranih uzoraka, a preminule su tri osobe, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su prešla u kovid režim, hospitalizovano je 205 pacijenata, od kojih je 10 na respiratorima. U protekla 24 časa primljeno je 20 pacijenta, a otpušteno osam, dok je jedan pacijent transportovan za Kragujevac. Noćas su bila četiri prijema u Plavu halu. Za poslednja 24 časa u prijemno - trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bio je 239 pregleda, od čega je 140 prvih pregleda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track