SPS: Pregovori u Prokuplju sa SNS posle odmora
Foto: Kurir

Odgovor na poziv

SPS: Pregovori u Prokuplju sa SNS posle odmora

Srbija -
SPS se nada da mu na, osnovu kvaliteta kadrova koje poseduju, u budućoj raspodeli pripadnu još odgovornija i značajnija mesta od onih koja su dobili sporazumom s DS, rekao predsednik Okružnog odbora SPS i predsednik Skupštine opštine Ljubiša Đurković

PROKUPLJE - Pregovori Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) o promeni vlasti u Prokuplju nisu spornni, ali će morati da sačekaju zbog sezone godišnjih odmora, izjavio je predsednik Okružnog odbora SPS i predsednik Skupštine opštine Ljubiša Đurković.

On je, povodom javnog poziva naprednjaka socijalistima da naprave novu vladajuću koaliciju, naglasio da zbog sezone godišnjih odmora opštinski odbor SPS-a i drugi partijski organi ne mogu da se sastanu i zvanično odgovore na taj poziv.

"Mi smo već sada napravili tehnički sporazum s našim koalicionim partnerima i na republičkom nivou Ujedinjenim regionima Srbije, kao i s Demokratskom strankom Srbije na osnovu koga imamo 20 odborničkih mesta od 55 koliko ih ima ukupno u lokalnoj skupštin", kazao je Đurković.

Kako je naveo, SPS je s Demokratskom strankom napravio sporazum na osnovu koga su urađena i kadrovska rešenja pa je potrebno da i to bude predmet novih pregovora s naprednjacima.

Đurković je kazao da se SPS nada da mu na osnovu kvaliteta kadrova koje poseduju, u budućoj raspodeli pripadnu još odgovornija i značajnija mesta od onih koja su dobili sporazumom s DS.

Đurković je aktuelni predsednik Skupštine opštine, a predsednik opštine i njegov zamenik su iz redova DS.

Sadašnju većinu u parlamentu čine DS sa 16 odbornika, SPS sa 9 i URS sa osam odborničkih mandata. Opozicija su SNS sa 12, Koalicija "Pokret za jug - NS" sa 6 i Partija crnogoraca sa jednim odbornikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track